Recept: Veganska carbonara omaka za testenine

Narediš jo v le petih minutah!

Ne ješ jajc, slanine in smetane? Ni panike! Testenine s kremnimi omakami niso več primerne le za ne-vegane. Veganska carbonara omaka je po okusu tako zelo podobno klasični različici, da boš le težko opazila razliko. Zaradi močnih in popolno ujemajočih okusov si jo boš neprestano želela na krožniku!

Veganska carbonara omaka za testenine

Sestavine:

  • 200 g polnozrnatih/pirinih testenin
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 2 jedilni žlici olivnega/kokosovega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 100 g indijskih oreščkov, namočenih
  • 300 ml rastlinskega mleka (ovsenega, riževega, kokosovega, mandljevega, sojinega)
  • ščep jedilnega kvasa (nutritional yeast)
  • 1 čajna žlička tekočega dima (liquid smoke)
  • 1 čajna žlička soli
  • polna pest šitake gob
  • 1 1/2 jedilne žlice tekočega dima
  • veganski sir
  • koščki čilija in bazilike za okras

Priprava:

1. Najprej skuhaj testenine po navodilih na embalaži.
2. Za omako zmiksaj v blenderju odcejene indijske oreščke, rastlinsko mleko, jedilni kvas, 1 čajno žličko tekočega dima in sol.
3. Na ponvi segrej 2 jedilni žlici olja ter dodaj rdečo čebulo in česen. Praži toliko časa, dokler česen malo ne porjavi.
4. Nato dodaj gobe in ko se začnejo kuhati, dodaj tekoči dim in malo omake iz indijskih oreščkov.
5. Testenine skupaj z malo vode od testenin vmešaj v omako. Ko voda povre, dodaj omako. Dobro premešaj.
6. Postrezi na krožnikih in okrasi z malo veganskega sira, čilijem in baziliko.

Recept: Veganska carbonara omaka za testenine
(Hot For Food Blog)