Recept: Visoko beljakovinski pistacijev sladoled brez sladkorja (5 sestavin)

Ste kdaj sanjali o sladoledu, ki bi bil hkrati slasten, kremast in prijazen do vaše postavi? Predstavljajte si osvežilno skledo sladoleda, polna oreščkastega okusa pistacij, a brez občutka krivde. Točno to prinaša visoko beljakovinski pistacijev sladoled – sladica, ki združuje najboljše iz dveh svetov: užitek in hranilno vrednost.

Zakaj je tako poseben? Ker ne gre za običajen sladoled. Vsaka porcija je polna beljakovin iz grškega jogurta in skute, med pa poskrbi za naravno sladkobo. Dodajmo še hrustljave pistacije in osvežilno noto limete za poslastico, ki ni samo hrana za dušo, ampak tudi gorivo za telo.

Priprava je smešno preprosta, rezultat pa takšen, da boste želeli imeti vedno nekaj zaloge v zamrzovalniku. Idealno za vroče poletne dni, po treningu ali kadar vas prime želja po sladkem.

Visoko beljakovinski pistacijev sladoled brez sladkorja

Sestavine:

  • 1 skodelica (240 g) grškega jogurta
  • 1/2 skodelice (120 g) skute
  • 3/4 skodelice (približno 100 g) nesoljenih ali rahlo soljenih pistacij
  • sok 1/2 limete
  • 1 – 2 jedilni žlici medu

Priprava:

1. V blenderju zmešajte grški jogurt, skuto, pistacije, limetin sok in med.
2. Mešajte toliko časa, da nastane popolnoma gladka, kremasta zmes.
3. Maso prelijte v posodico, posujte z nekaj zdrobljenimi pistacijami za hrustljavost in jo postavite v zamrzovalnik.
4. Počakajte, da se sladoled ohladi in strdi. Pred serviranjem pustite sladoled nekaj minut na sobni temperaturi, da postane mehkejši.

Nasveti za različne variacije:

  • Za dodatno hrustljavost: dodajte nasekljano temno čokolado ali kakavova zrna.
  • Za sadno noto: vmešajte pest malin ali jagod.
  • Za luksuzni okus: dodajte nekaj kapljic vaniljeve esence ali kardamoma.