Redno uživanje čokolade te naredi pametnejšo!

Končno dodaten razlog za uživanje v tej slastni razvadi!

Glede na novo študijo uživanje čokolade vsaj enkrat tedensko znatno izboljša spomin in možgansko moč. Polna je antioksidantov, ki te branijo pred prezgodnjimi znaki staranja, dobra za srce, zmanjšuje tveganje za kap, lahko pa do neke mere tudi ščiti kožo pred škodljivimi UV žarki. In ne samo to, če boš uživala čokolado vsak dan boš tudi dlje časa živela. Novice so vse boljše in boljše!

Zdaj pa so v nedavni raziskavi tudi ugotovili, da si zaradi čokolade lahko pametnejša. Kdo bi vedel, da je ta sladka stvar lahko tako zelo koristna?

Študija, ki je bila objavljena v reviji Appetite je pokazala, da imajo ljudje, ki uživajo čokolado vsaj enkrat na teden opazno izboljšanje spomina in abstraktnega mišljenja. Eden od vodij raziskave je za Washington Post povedal: “Ugotovili smo, da imajo ljudje, ki jedo čokolado vsaj enkrat na teden, boljše kognitivne sposobnosti.” Kar pomeni, da si boš bolje zapomnila vsakdanje stvari, kot so telefonske številke, nakupovalni seznam in tudi bolje opravljala dve stvari naenkrat.

Raziskave iz preteklosti so pokazale, da so koristi povezane s kakavom flavanol, ki je prisoten v čokoladi, ki zmanjša nekatere kognitivne motnje, ki pridejo s starostjo, pozitivno pa vpliva tudi na psihološke procese v telesu.

Seveda pa je zelo pomembno, da za take koristi uživaš čokolado, ki vsebuje večje količine kakava (65% in več).