Samsung Galaxy Tab S9 postavlja nov standard za vrhunsko Galaxy izkušnjo na tabličnem računalniku

Galaxy Tab S9 prinaša bližnjico od zamisli do ustvarjanja, saj prinaša očarljiv zaslon, optimizirano zmogljivost in priloženo S Pen pisalo. Tako tablica kot pisalo se ponašata z zaščito IP68.

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo novo Galaxy Tab S9 serijo, vrhunski portfelj izdelkov, ki na novo opredeljuje področje tabličnih računalnikov in postavlja nove standarde za poglobljeno gledanje in ustvarjalno svobodo. V vseh treh modelih, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ in Galaxy Tab S9 Ultra, zasloni Dynamic AMOLED 2X zagotavljajo epsko izkušnjo gledanja in zabave z močjo procesorja Qualcomm Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy[1]. S Pen pisalo z oznako IP68[2], ki je priloženo v škatli, pomaga uporabnikom uresničiti njihove zamisli. Kot prva Galaxy Tab S serija, ki si je prislužila oceno IP68, uporabnikom omogoča, da sledijo svojemu navdihu tako v zaprtih prostorih kot zunaj.

“Naprave, kot je Galaxy Tab S9, danes ni na trgu. Kot prva tovrstna naprava v svoji kategoriji prinaša izkušnje, ki jih imajo uporabniki najraje pri tabličnih računalnikih, v enem samem vrhunsko oblikovanem izdelku,” je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. “Serija Galaxy Tab S9 uporabnikom omogoča, da uresničijo svoje velike zamisli in jih izvedejo povsem brez težav.”

Odkrijte svet zabave in navdiha na poti

37-centimetrski (14,6-palčni)[3] zaslon Dynamic AMOLED 2X pri Galaxy Tab S9 Ultra zagotavlja doživetje zabave, ki je poglobljeno in prenosno, ne glede na to, ali igrate igre ali gledate videoposnetke. HDR10+ pri Galaxy Tab S9 seriji zagotavlja optimizacijo tonov po prizorih in sličicah s širokim razponom barv in svetlosti. Dinamična frekvenca osveževanja pri Galaxy Tab S9 seriji se samodejno kalibrira od 60 do 120-Hz, da uravnoteži gladko odzivnost z optimizirano učinkovitostjo baterije. Funkcija Eye Comfort zmanjšuje obremenitev oči z nizko stopnjo modre svetlobe, ki je zmanjšana za več kot 70 odstotkov[4]. Oživlja ostre podrobnosti, zato so fotografije, načrti, animacije in drugo videti ostro in jasno. Poleg tega razmerje stranic 16:10 prikazuje televizijske vsebine in filme, takšne kot so namenjeni gledanju.

Zabavo na tablicah serije Galaxy Tab S9 izboljšuje prostorski zvok, ki ga zagotavljajo za 20 % večji štirje zvočniki[5] z zvočniškim sistemom AKG in poglobljenim zvokom Dolby Atmos. Za zagotavljanje kinematografske zvočne izkušnje lahko uporabniki Galaxy Tab S9 izbirajo tudi med prilagojenimi nastavitvami zvoka za igranje iger, poslušanje glasbe, sprejemanje video klicev in še več. Za tiste, ki želijo svojo zabavo prenesti na prosto, je v seriji Galaxy Tab S9 zdaj na voljo inovativna tehnologija Vision Booster. Ta samodejno zazna zelo svetle svetlobne razmere in se prilagodi tako, da ohrani živahen zaslon. Z ovitkom Smart Book Cover[6], ki stoji povsem samostojno, pa lahko napravo prilagodite v pokončno ali ležečo orientacijo za prostoročno gledanje.

Galaxy Tab S9 tablični računalniki so bolj elegantni kot kdaj koli prej, hkrati pa izjemno zmogljivi. Vsaka naprava je opremljena z vodilno mobilno platformo Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy, enako hitrim mobilnim procesorjem, kot pri najnovejših Samsung Galaxy pametnih telefonih. Napredna tehnologija sistema za hlajenje, ki je prvič uporabljena pri tabličnem računalniku Galaxy pomaga pri nemotenem pretakanju vsebin, igranju iger ali maratonskih urejanjih videoposnetkov. Po tesnem sodelovanju z vodilnimi partnerji v industriji iger bodo uporabniki tabličnega računalnika Galaxy Tab S9 deležni optimiziranih igralnih izkušenj na velikem zaslonu. Galaxy Tab S9 serija je tudi najbolj toplotno učinkovita Galaxy Tab serija doslej z notranjim sistemom hlajenja, ki je prilagojen zahtevam tabličnega računalnika z visoko intenzivnostjo. Novo dvosmerno odvajanje toplote pomaga omogočiti in vzdrževati boljšo zmogljivost v daljšem obdobju uporabe.

Sprejmite svobodo in lahkotno uresničite ideje

Samsung Galaxy Tab S9 - Modna.si
Sprejmite svobodo in lahkotno uresničite ideje

Vse vrhunske naprave Galaxy Tab S9 so opremljene z orodjem, ki ga uporabniki tabličnih računalnikov najbolj obožujejo in želijo – Galaxy S Pen pisalom. Galaxy Tab S9 serija in S Pen pisalo, ki ponujata izkušnjo pisanja po papirju, sta zdaj opremljena z oznako IP68 za odpornost na vodo in prah, kar uporabnikom odpira več možnosti, kje lahko ujamejo in izrazijo svoje zamisli. S Pen pisalo lahko piše tudi v iskalnih vrsticah, brskalnikih in spletnih trgovinah z aplikacijami, novo dvosmerno polnjenje pa mu zagotavlja napajanje ne glede na to, v katero smer je obrnjeno, ko je pospravljeno v tablici. Uporabniki lahko nadgradijo S Pen pisalo v S Pen Creator Edition[7] za še bolj vrhunsko izkušnjo. S Pen Creator Edition pisalo je zasnovano s teksturiranim materialom za udoben oprijem in širšim kotom nagiba, ki omogoča bolj intuitivno ustvarjanje.

Osupljivi zasloni Galaxy Tab S9 serije so idealno ozadje za vsak projekt. S funkcijo Multi Window[8] lahko do tri aplikacije prikažete kot organizirano mrežo oken, ki jih je mogoče enostavno prilagajati. Raziskujte v brskalniku, oglejte si sliko iz Galerije Samsung in skicirajte zamisli v beležki Samsung Notes, vse to hkrati v enem pogledu. S funkcijo Pop-Up View pa si lahko aplikacije ogledate kot plavajoča okna, pri čemer je še vedno prikazan celoten domači zaslon.

Na potovanjih ali pri delu na poti lahko s tipkovnico Book Cover[9] in načinom DeX[10] Galaxy Tab S9 serije simulirate izkušnjo namiznega računalnika s prenosljivostjo tabličnega računalnika. Tipkovnica Book Cover z nastavljivimi koti in osvetljeno tipkovnico deluje kot lahek osebni računalnik. Način DeX pa ima enostaven kurzor, prilagodljivo spreminjanje velikosti in postavitev oken ter možnosti Second Screen[11] za zrcaljenje ali razširitev zaslona osebnega računalnika na tablični računalnik. V klicu Google Meet[12] lažje sodelujete, tako da si delite zaslon in hkrati sourejate dokument Samsung Notes v živo.

Serija Galaxy Tab S9 je zasnovana tako, da navdihuje spontano produktivnost in ustvarjalnost, zato je z novimi in izboljšanimi aplikacijami za vsako osebno strast popolna za ustvarjalne portfelje. Ljubiteljska aplikacija GoodNotes[13] prvič ponuja novo izkušnjo beleženja in pisanja dnevnikov v operacijskem sistemu Android, ki je na voljo izključno za uporabnike tabličnih računalnikov Galaxy. Poleg tega lahko zapiske, ustvarjene v GoodNotes na vseh platformah, preprosto delite in sočasno urejate.

Aplikacija za urejanje videoposnetkov LumaFusion[14] na profesionalni ravni olajša delo pri ustvarjanju vsebine, ki jo je mogoče dati v skupno rabo. Slike in videoposnetke, tudi velike datoteke, posnete s fotoaparatom pametnega telefona Galaxy, lahko s funkcijo Quick Share[15] preprosto delite s tabličnim računalnikom Galaxy Tab S9. Aplikacija LumaFusion v celoti izkorišča obsežen zaslon tablice Galaxy Tab S9 Ultra, da je urejanje videoposnetkov natančno.

Aplikacija Clip Studio Paint[16] je spremenjena v poenostavljen tablični vmesnik za risanje, slikanje in drugo. Aplikacija ArcSite[17] medtem omogoča oblikovalcem in strokovnjakom, da svojo ustvarjalno vizijo pretvorijo v natančno izdelane 2D načrte CAD, celovite načrte gradbišča in natančne ocene. S tesnim sodelovanjem z Googlom pri optimizaciji izkušenj na velikih zaslonih lahko uporabniki izkoristijo prednosti partnerskih aplikacij za lažje opravljanje nalog in uresničevanje zamisli na tabličnem računalniku Galaxy Tab S9 serije.

Izkoristite kar največ od celovite vrhunske izkušnje – znotraj in zunaj 

Samsung Galaxy Tab S9 - Modna.si
Izkoristite kar največ od celovite vrhunske izkušnje – znotraj in zunaj

Galaxy Tab S9 serija se s svojo značilno izkušnjo naprave brez težav vključi v ekosistem Galaxy. Uporaba ustvarjalnih orodij je preprosta, ko so tablični računalniki Galaxy Tab S9 povezani z drugimi napravami. Funkcija Multi Control[18] omogoča brezhibno kopiranje, lepljenje ali vlečenje besedila in slik neposredno med tabličnim računalnikom in pametnim telefonom, pri čemer lahko uporabniki pametni telefon upravljajo s sledilno ploščico (touchpad) Galaxy Tab S9.

Strojna oprema Galaxy Tab S9 serije, ki se ujema z vrhunsko programsko opremo, ima ikonične značilnosti oblikovanja Galaxy znane iz vodilnih pametnih telefonov serije Galaxy S, kot je na primer enako izstopajoča postavitev kamere. Galaxy Tab S9 Ultra meri le 5,5 mm, zato je serija Galaxy Tab S9 lahka in tanka, hkrati pa vzdržljiva z oceno IP68. Zaradi ohišja, ojačanega z Armor Aluminum, so izdelane tako, da prenesejo tudi udarce in praske. Za tiste, ki jih najboljše ideje presenetijo na nepričakovanih mestih, je Galaxy Tab S9 popoln partner, ki je uporaben v robustnih okoljih in zdrži naporen dan. Nov zunanji ovitek Outdoor Cover[19] pa uporabnikom tabličnih računalnikov, ki si želijo še več zaščite, zagotavlja še več varnosti.

Galaxy Tab S9 serija je še en primer Samsung zavezanosti k ustvarjanju tehnologije, ki bogati življenja ljudi, hkrati pa brezkompromisno zmanjšuje vpliv na okolje. V primerjavi s prejšnjimi generacijami ima Galaxy Tab S9 serija več različnih recikliranih materialov[20] v notranjih in zunanjih sestavnih delih.[21] Na voljo je tudi v prenovljeni embalažni škatli[22], papir, uporabljen za embalažno škatlo, pa je 100-odstotno recikliran.

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Samsung Galaxy Tab S9 - Modna.si
Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Serija Galaxy Tab S9 je v Sloveniji na voljo v prednaročilu od 26. julija. S prednaročilom naprave iz serije Galaxy Tab S9 pridobite pravico do darila, za vsa pravila in pogoje promocije pa obiščite povezavo.

Ta serija prihaja v dveh barvah, bež in grafitni, in v treh velikostih: Galaxy Tab S9 Ultra je na voljo v 37-centimetrski (14,6-palčni) različici, Galaxy Tab S9+ v 31,5-centimetrski (12,4-palčni), Galaxy Tab S9 pa v 28-centimetrski (11-palčni) različici.[23]

Naprave bodo na voljo po priporočenih maloprodajnih cenah:

  • Galaxy Tab S9 (WiFi, 8+128) od 909 EUR
  • Galaxy Tab S9+ (WiFi, 12+256) od 1.129 EUR
  • Galaxy Tab S9 Ultra (WiFi, 12+256) od 1.369 EUR

Vrhunska izkušnja je varovana in podprta s štirimi generacijami nadgradenj uporabniškega vmesnika One UI in operacijskega sistema Android ter s petimi leti varnostnih posodobitev.

Če želite izvedeti več o seriji Galaxy Tab S9, obiščite spletno stran https://www.samsung.com/si/tablets/.

[1] Snapdragon je blagovna znamka ali registrirana blagovna znamka družbe Qualcomm Incorporated. Snapdragon je izdelek družbe Qualcomm Technologies Inc. in/ali njenih podružnic.

[2] Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ in Galaxy Tab S9 Ultra imajo stopnjo zaščite IP68. Tudi priloženo S Pen pisalo je odporno na vodo in prah z oceno IP68. Skladno z oceno IP68 sta odporna na vodo v globini do 5 metrov sladke vode do 30 minut. Ko se naprava zmoči jo posušite. Ni priporočljivo za uporabo na plaži ali v bazenu.

[3] Velikost zaslona Galaxy Tab S9 Ultra je merjena po diagonali in je 37-centimetrski (14,6-palčni) v polnem pravokotniku in 36,8-centimetrski (14,5-palčni) z zaobljenimi robovi.

[4] V primerjavi z običajnim zaslonom LCD. SGS je zaslonu serije Galaxy Tab S9 podelil certifikat Eye Care na podlagi njegove sposobnosti drastičnega zmanjšanja škodljivih učinkov modre svetlobe.

[5] V primerjavi z Galaxy Tab S8 serijo.

[6] Ovitek Smart Book je naprodaj ločeno.

[7] Prodaja se ločeno. Razpoložljivost in časovna dostopnost se lahko razlikujeta glede na trg.

[8] Nekatere aplikacije morda ne podpirajo večopravilnosti.

[9] Tipkovnica Book Cover je naprodaj ločeno. Izdelek je na voljo za Galaxy Tab S9 Ultra, Galaxy Tab S9+ in Galaxy Tab S9. Oblika izdelka se lahko razlikuje glede na model. Funkcije in postavitev tipkovnice se lahko razlikujejo glede na model ali vrsto jezika. Funkcija osvetlitve je na voljo samo pri tipkovnici Galaxy Tab S9 Ultra Book Cover Keyboard, in sicer tako, da pritisnete Fn + F12.

[10] Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na napravo. Samsung DeX je podprt pri izbranih pametnih telefonih in tabličnih računalnikih Galaxy.

[11] Drugi zaslon zahteva osebne računalnike z brezžičnim zaslonom in operacijskim sistemom Windows 10 različice 2004 ali novejše.

[12] Google Meet je na voljo za prenos v storitvi Google Play. Google Meet je blagovna znamka družbe Google LLC.

[13] Aplikacija GoodNotes zahteva ločen prenos in je na voljo z enoletno brezplačno polno različico. Ko se obdobje brezplačne polne različice izteče, je za neprekinjeno uporabo potreben dodaten nakup. Pogoji storitve se lahko razlikujejo glede na državo in regijo.

[14] Aplikacija LumaFusion zahteva ločen nakup in prenos. Pogoji storitve se lahko razlikujejo glede na državo in regijo.

[15] Hitro deljenje (Quick Share) med napravami Galaxy je omogočeno z naslednjimi operacijskimi sistemi: pametni telefoni in tablični računalniki z operacijskim sistemom Android različice 10.0 (Q) in One UI 2.1 ali novejšo različico ter računalniki z operacijskim sistemom Windows 10 ali novejšim. Zahteva račun Samsung ter povezavo Wi-Fi in Bluetooth.

[16] Aplikacija Clip Studio Paint je prednameščena na izbranih trgih. Aplikacijo Clip Studio Paint lahko prenesete iz trgovine Galaxy Store, za prve uporabnike pa je na voljo brezplačen 6-mesečni preizkusni program. Ko se brezplačno poskusno obdobje konča, je za neprekinjeno uporabo potrebna plačljiva naročnina na mesečni paket uporabe. Pogoji uporabe storitve se lahko razlikujejo glede na državo in regijo.

[17] Aplikacija ArcSite zahteva ločen nakup in prenos iz trgovine Galaxy Store. Pogoji storitve se lahko razlikujejo glede na državo in regijo.

[18] Funkcija Multi Control je na voljo samo v izbranih pametnih telefonih Galaxy z uporabniškim vmesnikom One UI 5.1 ali novejšim in tabličnih računalnikih Galaxy Tab z uporabniškim vmesnikom One UI 5.1.1 ali novejšim. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na aplikacije.

[19] Vsi ovitki se prodajajo ločeno.

[20] V primerjavi s serijo Galaxy Tab S8. Vrste recikliranih materialov vključujejo recikliran PA, ki se pridobiva iz zavrženih ribiških mrež, recikliran PBT, ki se pridobiva iz zavrženih steklenic PET, recikliran PC, ki se pridobiva iz sodov za vodo, in recikliran aluminij, ki se pridobiva iz zavrženega odpadnega materiala, ki nastane kot stranski proizvod med proizvodnjo. Odpadna kovina se ponovno stali, filtrira za nečistoče in nato reciklira za izdelavo delov v Samsungovem proizvodnem procesu. Predpotrošniška reciklirana vsebina izvira tudi iz zavrženega odpadnega stekla, ki nastane kot stranski proizvod pri proizvodnji stekla. Ti stekleni odpadki se zdrobijo v drobljenec in nato uporabijo kot sestavni del v proizvodnem procesu stekla Corning® Gorilla® Glass 5.

[21] Galaxy Tab S9 Ultra: 17 sestavnih delov naprave, ki vsebujejo najmanj 10 % reciklirane plastike ali aluminija, recikliranega pred potrošnjo, in steklo Corning® Gorilla® Glass 5 z najmanj 10 % reciklirane vsebine pred potrošnjo. Te komponente vključujejo kabelsko držalo Mid, polnilec Deco Pen, zgornji levi zvočniški modul, zgornji desni zvočniški modul, spodnji levi zvočniški modul, spodnji desni zvočniški modul, zadnje ohišje, nosilec ohišja, nosilec ključa, zgornji nosilec PCB, srednji nosilec PCB, spodnji kabelski nosilec, pladenj za SIM, tipka za glasnost, stranska tipka, kamera Deco, glavno okno.

[22] V naslednjih sestavnih delih embalaže je uporabljen 100-odstotno recikliran papir: Škatla za embalažno enoto izdelka, škatla za priročnik, trak DLC in škatla DLC.  Za 100-odstotno recikliran papirni material je bila pridobljena potrditev okoljske trditve (ECV).

[23] Merjeno diagonalno je velikost zaslona tablice Galaxy Tab S9 28-centimetrska (11-palčna) v polnem pravokotniku in 27,7-centimerska (10,9-palčna) z upoštevanjem zaobljenih robov zaslona. Galaxy Tab S9+ je 31,5-centimetrska (12,4-palčna) v polnem pravokotniku in 31,2-centimetrska 12,3-palčna z upoštevanjem zaobljenih robov. Velikost zaslona tablice Galaxy Tab S9 Ultra pa je 37-centimetrska (14,6-palčna) v polnem pravokotniku in 36,8-centimetrska (14,5-palčna) z upoštevanjem zaobljenih robov. Dejansko vidno območje je zaradi zaobljenih robov in luknje za kamero manjše.