Samsung Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5: Prilagodljivost in vsestranskost brez kompromisov

Galaxy Z serija z inovativno obliko, izboljšano z novim tečajem Flex Hinge za uravnoteženo oblikovno zasnovo, in profesionalnimi zmogljivostmi fotoaparata z edinstveno kamero FlexCam zagotavlja neprekosljivo izkušnjo zlaganja.

Podjetje Samsung Electronics je danes predstavilo peto generacijo zložljivih telefonov Galaxy: Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5. Kot vodilna v panogi ponujata edinstvene izkušnje za vsakega uporabnika z elegantnimi in kompaktnimi oblikami, neštetimi možnostmi prilagajanja in visoko zmogljivostjo. Nov tečaj Flex Hinge omogoča izkušnjo zlaganja, hkrati pa ponuja estetsko uravnoteženo in trdno obliko. Te neprekosljive zložljive naprave omogočajo izjemne zmogljivosti kamere, kot je FlexCam za fotografiranje iz ustvarjalnih kotov. Z visoko zmogljivostjo in optimizirano baterijo, ki jo poganja najnovejši procesor, Samsung Galaxy Z serija spreminja možnosti pametnega telefona – odprtega ali zaprtega.

“Samsung z zložljivimi napravami revolucionarno spreminja mobilno industrijo, saj postavlja standarde in nenehno izboljšuje izkušnjo,” je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. “Vsak dan več ljudi izbere naše zložljive telefone, saj ponujajo izkušnjo, ki si jo ljudje želijo in je ne morejo dobiti pri nobeni drugi napravi. Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 sta najnovejši napravi, ki dokazujeta našo zavezanost k izpolnjevanju potreb naših strank z inovativno tehnologijo.”

Samsung dediščina inovacij in predanost kategoriji zložljivih naprav je ustvarila neverjetno vsestranske naprave, ki so sedaj na voljo. Z močnim prepričanjem o potencialu zložljivega formata ter vrhunskimi zmogljivostmi za raziskave in razvoj ter proizvodnjo je Samsung dosledno izpopolnjeval in optimiziral serijo Galaxy Z. Od ustvarjanja vsebin na novem oknu Flex Window[1] naprave Galaxy Z Flip5 do nemotenega večopravilnega dela na napravi Galaxy Z Fold5 – ta serija zložljivih naprav Galaxy izpolnjuje in presega značilne potrebe današnjih uporabnikov.

Poleg tega sta Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 skrbno zasnovana tako, da izpolnjujeta pričakovanja glede vzdržljivosti. Glavni zaslon je opremljen s plastjo za razpršitev udarcev in preoblikovano zadnjo stranjo za trdnejši zaslon[2]. Skupaj s podporo IPX8[3], okvirji Armor Aluminum in steklom Corning® Gorilla® Glass Victus® 2[4], uporabljenim na zaslonu Flex Window in zadnjem pokrovu, Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 zagotavljata zaščito, ki jo potrošniki pričakujejo, dodatno pa jo izboljša tečaj Flex Hinge. Ta novi integrirani modul tečajev ima strukturo z dvema tirnicama, ki razpršuje zunanje udarce.

Galaxy Z Flip5: Ultimativna žepna naprava za samoizražanje brez kompromisov

Galaxy Z Flip5 - Modna.si
Galaxy Z Flip5

Galaxy Z Flip5 zagotavlja stilsko in edinstveno zložljivo izkušnjo z žepno napravo, ki je ustvarjena za samoizražanje.

Novo okno Flex Window, ki je zdaj 3,78-krat večje[5] od prejšnje generacije, ponuja številne obstoječe in nove možnosti. Zagotavlja več možnosti prilagajanja, vključno z informativnimi in grafičnimi urami, ki se lahko ujemajo z obliko številčnice uporabnikove ure iz serije Galaxy Watch6[6], ter s stilskimi okvirji. Poleg tega novi ovitek Flipsuit[7] Galaxy Z Flip5 zagotavlja zaščito naprave z zamenljivo kartico NFC, zato lahko uporabniki uskladijo zasnovo okna Flex Window in zasnovo ohišja za še več možnosti prilagajanja.

Ko je Galaxy Z Flip5 zložen, ponuja več uporabnosti kot kdaj koli prej. Iz Flex Window lahko uporabniki hitro in brez težav dostopajo do uporabnih informacij. Z gradniki (Widgets) lahko preverijo vreme, nadzorujejo predvajanje glasbe in poslušajo najljubšo glasbo s pripomočkom Media Controller[8] ali pa spremljajo najnovejše informacije s svetovnih borz s pripomočkom Google Finance. Preprosto si lahko ogledajo vse gradnike na prvi pogled in takoj preklapljajo med njimi s pritiskom na zaslon, da aktiviajo prikaz Multi Widget View. Poleg tega lahko uporabniki preprosto preverijo obvestila in dostopajo do hitrih nastavitev za Wi-Fi ali Bluetooth. Ne da bi odprli napravo, lahko pregledajo zgodovino klicev in vrnejo neodgovorjene klice ter odgovarjajo na besedila na poti s funkcijo Quick Reply s polno tipkovnico QWERTY in vidnostjo zgodovine klepeta.

Galaxy Z Flip5 s svojo edinstveno obliko ponuja tudi najbolj vsestransko izkušnjo kamere na pametnem telefonu Samsung Galaxy. Z večjim okencem Flex Window lahko z zadnjo kamero uporabniki posnamejo visokokakovostne selfije. S kamero FlexCam lahko zajemajo osupljive fotografije iz ustvarjalnih kotov brez uporabe rok. Tudi pregledovanje in urejanje posnetkov v načinu Flex[9] je hitro in preprosto. Uporabniki lahko s hitrim pregledom v oknu Flex Window preprosto pregledajo, prilagodijo barvni ton ali izbrišejo slike. Ko fotografirajo prijatelja, lahko z dvojnim predogledom (Dual Preview)[10] v oknu FlexCam vidijo sebe, tako da lahko v realnem času opravijo prilagoditve za popoln posnetek. Poleg tega lahko s stabilizacijo fotoaparata Super Steady dosežejo gladek posnetek na poti, medtem ko funkcija Auto Framing[11] poskrbi, da nihče ne ostane izven posnetka.

Galaxy Z Flip5 zmogljivi izkušnji s kamero dodaja izboljšane rešitve z umetno inteligenco, ki poživijo vsako fotografijo. Za ustvarjalnost tudi pri šibki svetlobi z izboljšanimi možnostmi poskrbi funkcija Nightography, ki optimizira fotografije in videoposnetke v pogojih ambientalne osvetlitve. Algoritem za obdelavo slikovnega signala (ISP), ki ga poganja umetna inteligenca, popravi vse vizualne šume, ki običajno pokvarijo slike pri šibki svetlobi, hkrati pa izboljša podrobnosti in barvne tone. Z digitalno 10-kratno povečavo[12] so fotografije jasnejše tudi od daleč.

Galaxy Z Fold5: Ultimativna naprava za produktivnost z velikim zaslonom

Galaxy Z Fold - Modna.si
Galaxy Z Fold

Galaxy Z Fold5 v najtanjšem in najlažjem[13] zložljivem telefonu doslej ponuja izjemen, velik zaslon in vzdržljivo baterijo[14]. Enostavno ga je vzeti s seboj kamor koli, hkrati pa zagotavlja najmočnejšo zmogljivost v seriji Galaxy Z.

Galaxy Z Fold je bil pionir pri spreminjanju vsakodnevne produktivnosti z robustno izkušnjo velikega zaslona, ki se je razvila iz Multi Window[15] in App Continuity[16] do številnih funkcij, vključno z opravilno vrstico (Taskbar)[17], povleci in spusti ter optimizacijo aplikacij tretjih oseb. Tudi S Pen Fold Edition pisalo[18], ki je bilo predstavljeno v tretji generaciji telefona Fold leta 2021, je bilo izpopolnjeno, da zagotavlja vrhunsko izkušnjo pisanja na telefonu Galaxy Z Fold5. Te funkcije in orodja skupaj zagotavljajo zmogljivo produktivnost na velikem zaslonu in uporabnikom omogočajo opravljanje pomembnih nalog kjerkoli.

Izboljšana opravilna vrstica Taskbar omogoča dinamično produktivnost, saj lahko uporabniki hitro preklapljajo med pogosto uporabljenimi aplikacijami. Za učinkovitejše delo so zdaj na voljo do štiri nedavne aplikacije. Z novo izboljšano funkcijo vlečenja in spuščanja z dvema rokama[19] lahko povečate produktivnost tudi pri premikanju vsebine med aplikacijami in zasloni. Enostavno se z enim prstom dotaknite in pridržite sliko v aplikaciji Samsung Galerija, z drugim prstom pa odprite aplikacijo Samsung Notes in povlecite ter spustite sliko. S skritim pojavnim oknom[20] lahko aplikacija še naprej deluje v ozadju, kar uporabnikom omogoča gledanje video vsebin na celotnem zaslonu in klepet s prijatelji v plavajočem pojavnem oknu ob robu zaslona.

Novo tanjše[21] in kompaktnejše S Pen Fold Edition pisalo[22] omogoča lažje ustvarjanje opomb in zapisovanje idej v realnem času, hkrati pa ga je mogoče udobneje spraviti v žep. Tanek ovitek za S Pen pisalo[23] je skoraj enako debel[24] kot običajno ohišje za Fold in je na voljo v različnih slogih in barvah[25], tako da lahko uporabniki svoja S Pen pisala nosijo v slogu.

19,3-centimetrski (7,6-palčni) glavni zaslon[26] omogoča, da uporabniki na poti naredijo več in jim nudi neprekinjeno gledanje na velikem zaslonu, tako da lahko uporabniki uživajo v svojem najljubšem filmu v pokončnem ali ležečem položaju. Poleg tega se je največja svetlost povečala za več kot 30 %, do 1750 nitov[27], za optimalno izkušnjo gledanja na prostem, tudi pod močno sončno svetlobo.

Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy[28], ki uporabnikom zagotavlja poglobljeno igralno izkušnjo na največjem zaslonu pametnega telefona Galaxy, izboljšuje grafiko in z uporabo umetne inteligence omogoča dinamično igranje in večigralske funkcije. Galaxy Z Fold5 lahko brez težav prenese maratonske igralne seanse z naprednim hladilnim sistemom, ki pametneje odvaja toploto za manjši zamik in brez padca zmogljivosti.

Prinaša pozitiven vpliv na planet

Samsung - Modna.si
Samsung prinaša pozitiven vpliv na planet

Samsung še naprej dokazuje napredek pri uresničevanju okoljske vizije podjetja in pospešuje ukrepe, ki pripomorejo k doseganju ciljev, vključno z doseganjem ničelnih emisij ogljika do konca leta 2030 v oddelku Device eXperience.

Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 vsebujeta[29] več različnih recikliranih materialov[30] kot prejšnji generaciji, vključno z recikliranim steklom in aluminijem, ki sta bila reciklirana po uporabi ter reciklirano plastiko, pridobljeno iz zavrženih ribiških mrež, sodov za vodo in steklenic PET. Celo papir, uporabljen za embalažno škatlo[31], je izdelan iz 100-odstotno recikliranega materiala[32].

Te inovacije so bile načrtno zasnovane tudi za optimalno dolgo življenjsko dobo. Vsaka naprava ima pet let varnostnih posodobitev in štiri generacije nadgradenj operacijskega sistema, kar pomaga podaljšati življenjsko dobo izdelka.

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Samsung - Modna.si
Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 sta od danes, 26. julija, na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus. Za vsa pravila in pogoje promocije obiščite povezavo.

Galaxy Z Flip5 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 1.199 EUR, Galaxy Z Fold5 pa po priporočeni maloprodajni ceni 1.899 EUR.

Galaxy Z Flip5 omogoča uporabnikom, da se izražajo z barvami, kot so mentol zelena, grafitna, kremna in barva sivke[33], ter z vrsto dodatkov[34], kot so prosojen ovitek za telefon, ohišje z zavihkom iz eko usnja, ohišje Flipsuit in enostavno prenosno silikonsko ohišje z obročem, s katerimi lahko ustvarijo bolj prilagojen videz.

Galaxy Z Fold5 je na voljo v ledeno modri, fantomsko črni in kremni barvi[35] ter z različnimi ovitki, ki zagotavljajo praktičnost in slog, vključno s tankim ovitkom za S Pen pisalo, prosojnim ovitkom za telefon, ovitkom iz eko usnja in stoječim ovitkom s trakom[36].

Če želite izvedeti več o Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5, obiščite spletno stran Samsung.

[1] Zunanji zaslon Galaxy Z Flip5 je prvi v seriji Galaxy Z Flip s senzorjem bližine in prvi zunanji zaslon Galaxy Z Flip, ki podpira HBM. Zunanji zaslon HBM v Galaxy Z Flip5 ima največjo svetlost 1600 nitov, kar zagotavlja svetlejši in jasnejši zaslon.
[2] V primerjavi s prejšnjima modeloma Galaxy Z Fold in Galaxy Z Flip.
[3] Na podlagi laboratorijskih preskusnih pogojev za potopitev v sladko vodo do globine 1,5 metra za največ 30 minut. Ni priporočljivo za uporabo na plaži ali v bazenu. Izperite /posušite  če je telefon moker. Odpornost naprave na vodo in prah ni trajna in se lahko sčasoma zmanjša zaradi običajne obrabe.
[4] Preduporabljena reciklirana sestavina: Odpadno steklo, ki nastane kot stranski proizvod pri proizvodnji stekla. Ti stekleni odpadki se zdrobijo v drobljenec in nato uporabijo kot sestavni del v proizvodnem procesu stekla Corning® Gorilla® Glass Victus® 2.
[5] V primerjavi z Galaxy Z Flip4. Merjeno po diagonali je zunanji zaslon Galaxy Z Flip5 v polni pravokotni obliki 8,6-centimetrski (3,4-palčni); dejanska vidna površina je zaradi zaobljenih vogalov in spodnjega izreza približno 95 % polne pravokotne površine.
[6] Galaxy Watch6 serija se prodaja ločeno.  Razpoložljivost modela in barve se lahko razlikuje glede na trg ali operaterja.
[7] Dodatki se prodajajo ločeno. Razpoložljivost modela in barve se lahko razlikuje glede na trg ali operaterja.
[8] Media Controller se prikaže samo ob predvajanju glasbe.
[9] Način Flex podpira kote med 75° in 115°
[10] Dvojni predogled je podprt pri napravah z uporabniškim vmesnikom One UI 2.1 in novejšim.
[11] Samodejno kadriranje je na voljo samo v načinu Video. Samodejno kadriranje mora biti omogočeno pred snemanjem. Nekatere ločljivosti in razmerja morda ne bodo podprte. Nekatere funkcije morda ne bodo na voljo, če je funkcija Auto Framing vklopljena. Prepoznate lahko samo osebe, število oseb, ki jih je mogoče prepoznati, pa je omejeno. Na voljo v aplikacijah Samsung Camera, BlueJeans, Google Duo, Meta Messenger, Google Meet, Microsoft Teams, Cisco Webex Meet in Zoom. Samodejno kadriranje je na voljo pri izbranih objektivih.
[12] Lahko povzroči poslabšanje slike.
[13] V primerjavi s prejšnjimi modeli Galaxy Z Fold.
[14] Dejanski čas delovanja baterije je odvisen od omrežnega okolja, uporabljenih funkcij in aplikacij, pogostosti klicev in sporočil, števila polnjenj ter številnih drugih dejavnikov.  Ocenjeno na podlagi povprečnega profila uporabe, ki ga je pripravila družba UX Connect Research. Neodvisno ocenjeno s strani UX Connect Research med 2023.06.19-2023.06.29 v ZDA s predizdano različico s privzetimi nastavitvami ob uporabi omrežij LTE in 5GSub6.
[15] Nekatere aplikacije morda ne podpirajo funkcije Multi Window ali App Pair.
[16] Nekatere aplikacije morda ne podpirajo App Continuity.
[17] Funkcija Taskbar je podprta samo na glavnem zaslonu.
[18] S Pen Fold Edition pisalo je naprodaj ločeno. Uporabljajte samo Samsung S Pen Fold Edition pisalo, zasnovano za Galaxy Z Fold3 5G/Fold4/Fold5 ali S Pen Pro. Vsa druga pisala S Pen ali druga pisala lahko poškodujejo zaslon. Galaxy Z Fold5 nima vgrajene reže za S Pen pisalo. Podpora za S Pen pisalo je omejena na glavni zaslon.
[19] Nekatere aplikacije morda ne podpirajo vlečenja in spuščanja z dvema rokama.
[20] Nekatere aplikacije morda ne podpirajo skritih pojavnih oken.
[21] S Pen Fold Edition pisalo S Pen za Galaxy Z Fold5 meri 4,35 mm v primerjavi s 7,4 mm pri Galaxy Z Fold4.
[22] Velikost pisala S Pen Fold Edition za Galaxy Z Fold5 je 4,35 mm v primerjavi s 7,4 mm za Z Fold4. Pisalo S Pen Fold Edition se prodaja ločeno. Tanek ovitek za  S Pen pisalo (vključeno je pisalo S Pen Fold Edition) je naprodaj ločeno. S Pen Fold Edition je združljiv samo z Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Fold3. Vsa druga pisala S Pen ali druga pisala niso zasnovana za Z Fold5 (vključno s tistimi drugih proizvajalcev) in lahko poškodujejo zaslon. Z Fold5 nima vgrajene reže za pisalo S Pen. Podpora za S Pen pisalo je omejena na glavni zaslon.
[23] S Pen Fold Edition pisalo je naprodaj ločeno. Tanek ovitek za S Pen pisalo (vključeno S Pen Fold Edition) je naprodaj ločeno. S Pen Fold Edition pisalo  je združljivo samo z Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Fold3 5G.
[24] Debelina telefona Galaxy Z Fold5 z ovitkom S Pen Slim je 20,63 mm, brez ovitka pa 13,4 mm.
[25] Prednastavljene barvne kombinacije ovitka Slim S Pen in S Pen Fold Edition vključujejo ovitek v grafitni barvi s črnim S Pen pisalom, ovitek peščene barve z mareličnim S Pen pisalom in ovitek ledeno modre barve z S Pen pisalom barve apnenca.
[26] Glavni zaslon telefona Galaxy Z Fold5 je po diagonali velik 19,3 cm (7,6 palca) v polnem pravokotniku in 18,8 cm (7,4 palca) zaradi zaobljenih vogalov. Dejanska vidna površina je zaradi zaobljenih vogalov manjša.
[27] Dinamični zaslon AMOLED 2X v telefonu Galaxy Z Fold5 je od nemške organizacije VDE prejel certifikat za 100-odstotni obseg barv (Mobile Color Volume) v barvnem območju DCI-P3, kar pomeni, da slike niso izprane in da so barve neverjetno žive ne glede na različne ravni svetlosti. Zaslon lahko doseže največjo svetilnost do 1750 nitov, kar izboljša kontrast med temnimi in svetlimi vidiki digitalnih vsebin za bolj briljantno kakovost slike, kontrastno razmerje pa je 3.000.000 : 1, da bo vaša mobilna izkušnja še bolj poglobljena.
[28] Izboljšanje zmogljivosti AP v primerjavi s procesorjem prejšnje generacije. Dejanska zmogljivost je odvisna od uporabniškega okolja, prednameščene programske opreme in aplikacij ter drugih pogojev. Snapdragon je izdelek družbe Qualcomm Technologies, Inc. in/ali njenih podružnic. Snapdragon je blagovna znamka ali registrirana blagovna znamka družbe Qualcomm Incorporated. Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy je optimizirana za družbo Samsung. Trditev o najhitrejšem Snapdragonu na svetu velja od 1. februarja 2023.
[29] Galaxy Z Flip5: 15 sestavnih delov naprave, ki vsebujejo najmanj 10 % reciklirane plastike ali aluminija, recikliranega po uporabi, ali steklo Corning ® Gorilla ® Glass Victus ® 2 s povprečno 22 % reciklirane vsebine. Te komponente vključujejo nosilec tipke za glasnost, zvočniški modul (zgornji in spodnji), zadnji zgornji del, pokrovček priključka za zaslon, nosilec kabla FPCB RF, zadnji srednji del, sprednji del ohišja (glavni), sprednji del ohišja (dodatni), tipko za glasnost, nosilec za prstno tipko, dekoracijo sprejemnika, držalo za priključek, pladenj za SIM, okence za dodatni del, zadnje steklo (Galaxy Z Flip4: 6 sestavnih delov naprave).
Galaxy Z Fold5: 15 sestavnih delov naprave, ki vsebujejo najmanj 10 % reciklirane plastike ali aluminija, recikliranega po uporabi, ali steklo Corning ® Gorilla ® Glass Victus ® 2 s povprečno 22 % recikliranega stekla, recikliranega po uporabi. Te komponente vključujejo nosilec FPCB za tipko za glasnost, zgornji zvočniški modul (zgornji in spodnji), spodnji zvočniški modul (zgornji in spodnji), priključek zaslona na pokrovu, sprednji del ohišja (glavni), sprednji del ohišja (pomožni), anteno (pomožni), anteno (glavni), tipko za glasnost, nosilec prstne tipke, pladenj za SIM, držalo za priključek, dekoracijo kamere (zgornji in spodnji), okence pomožnega dela, zadnje steklo (Galaxy Z Fold4: 6 sestavnih delov naprave).
Zgornje mere temeljijo na teži.
[30] Vrste recikliranih materialov vključujejo recikliran PA, ki se pridobiva iz zavrženih ribiških mrež, recikliran PBT, ki se pridobiva iz zavrženih plastenk PET, recikliran PC, ki se pridobiva iz sodov za vodo, in recikliran aluminij, ki se pridobiva iz zavrženega odpadnega materiala, ki nastane kot stranski proizvod med proizvodnjo. Odpadna kovina se ponovno stali, filtrira za nečistoče in nato reciklira za izdelavo delov v Samsung proizvodnem procesu. Preduporabljena reciklirana vsebina izvira tudi iz zavrženega odpadnega stekla, ki nastane kot stranski proizvod pri proizvodnji stekla. Ti stekleni odpadki se zdrobijo v drobljenec in nato uporabijo kot sestavni del v proizvodnem procesu stekla Corning® Gorilla® Glass Victus® 2.
[31] 100-odstotno recikliran papir je uporabljen v naslednjih sestavnih delih embalaže: škatla embalažne enote izdelka, zaščita pokrova, škatla za priročnik, blazinica za priročnik in trak DLC.
[32] 100-odstotno recikliran papirni material je prejel potrditev okoljske deklaracije (Environmental Claim Validation – ECV).
[33] Razpoložljivost barve se lahko razlikuje glede na trg, regijo ali operaterja.
[34] Dodatki se prodajajo ločeno. Razpoložljivost modela in barve se lahko razlikuje glede na državo ali operaterja.
[35] Razpoložljivost barve se lahko razlikuje glede na trg, regijo ali operaterja.
[36] Dodatki se prodajajo ločeno. Razpoložljivost modela in barve se lahko razlikuje glede na državo ali operaterja.