Domov » Prehrana & Recepti » Se ne moreš skoncentrirati? Pomagalo ti bo TO živilo…

Se ne moreš skoncentrirati? Pomagalo ti bo TO živilo…

Prehrana & Recepti
Se ne moreš skoncentrirati? Pomagalo ti bo TO živilo…
📷 Profimedia

Popoldnevi so običajno tisti čas v dnevu, ko imaš občutek, da je tvoje telo popolnoma zapustila energija. To je tudi čas v dnevu, ko morda hrepeniš po prigrizkih, ki bi ti pomagali pri osredotočenosti in fokusu na kakršnekoli že naloge, ki jih še moraš opraviti, preden se lahko odpraviš domov in sprostiš.

Morda ti primanjkuje osredotočenosti v jutranjih urah in edini način, s katerim svoje telo spraviš v pogon je s skodelico močne kave (in ogromno jamranja).

Ne glede na to, ob kateri uri ti začne upadati raven energije, obstaja živilo, ki je veliko boljše od piškotov, bombonov in celo kave, poleg tega pa ga lahko zelo enostavno pripraviš na različne načine. To živilo je: rdeča pesa!

Zelo verjetno so ena od zadnje zelenjave, na katero pomisliš med pripravljanjem solate, vendar pa si rdeča pesa zasluži veliko več pozornosti. Ne le, da je izjemno zdrava, sladka in okusna, je tudi odlična za boljši spomin, osredotočenost in koncentracijo.

Rdeča pesa vsebuje nitrate, ki lahko razširijo krvne žile, povečajo pretok krvi in kisik v možgane, s čimer izboljša mentalne sposobnosti. Peso dodaj v solate, jih speci ali dodaj v sokove za optimalno zdravje možganov.