Domov » Moda & stil » Si prepričana, da nosiš pravo velikost nedrčka?

Si prepričana, da nosiš pravo velikost nedrčka?

Moda & stil
Si prepričana, da nosiš pravo velikost nedrčka?
📷 Victoria’s Secret / Instagram

Začneš tudi ti odpenjati nedrček takoj, ko stopiš čez prag svojega doma? Nisi edina. Nedrčki znajo biti precej neudobni zaradi številnih razlogov – ali so pretesni ali pa ne nudijo dovolj opore.

Leta 2008 je bila opravljena raziskava, ki je razkrila, da kar 80% žensk zaradi napačne velikosti nedrčka čuti bolečino v hrbtu, glavobole in neudobje v ramenih. In temu je treba narediti konec.

Najdi pravo velikost nedrčka ni nobena znanost, moraš pa vedeti, da tudi ko ugotoviš svojo velikost, ne boš pri vseh znamkah nosila iste, morda celo pri isti znamki ne boš imela iste velikosti nedrčka pri dveh različnih modelih.

Kako izmeriti velikost nedrčka?

Potrebuješ le šiviljski meter, s katerim izvedeš dve meritvi:

  • Okoli reber: meter na tesno namesti tik pod prsi in zaokroži na polno številko. To je tvoj obseg nedrčka.
  • Okoli najbolj polnega dela prsi: meter povleci tik nad linijo prsnih bradavic. Ta številka bo pomagala določiti tvojo velikost košarice.

Ko imaš obe številki, je čas za malo matematike. Razlika med številkama (obseg nedrčka odšteješ od obsega prsi). Razlika v številkah je tvoja velikost košarice:

0 cm – AA
2,50 cm – A
5 cm – B
7,5 cm – C
10 cm – D
12,5 cm – E
15 cm – F
17,5 cm – G

Na primer, če obseg nedrčka znaša 86 cm, najbolj poln del okoli prsi pa 91 cm, potem je tvoja velikost nedrčka 85B (91 – 86 = 5). Seveda so te izmeritve le smernice, da glede velikosti ne udariš popolnoma mimo. Ta velikost naj ti bo nekakšna izhodiščna točka in velikost, ki jo v trgovini z nedrčki najprej poskusiš, nato pa po želji poskusi še eno večjo in eno manjšo velikost ter primerjaj občutek na koži.

Kako veš, da imaš na sebi pravo velikost?

Obstajajo ključne točke, ki ti razkrijejo, ali se ti nedrček pravilno prilega ali ne. Najprej preveri naramnici – ne smeta biti ne pretesni ne polzeti z ramen. Nato pa preveri tudi sledeče:

  • Košarici ne smeta štrleti stran od kože, poleg tega pa tudi ne smeta delati zarez v prsi.
  • Trak na hrbtni strani mora ležati vodoravno in ga na sredini nikakor ne sme zategovati navzgor. Poleg tega pa tudi ne sme biti tako zategnjen, da dela kožne gube.
  • Kost v nedrčku – če imaš takšen model – mora biti poravnana s tvojimi rebri.
  • Most (delček med košaricama) se mora dotikati kože (in nikakor ne štrleti stran).