Sladko valentinovo: Presni jagodni “milkshake” srčki

Slastna valentinova sladica, ki je enostavna za pripravo, poleg tega pa tudi izjemno zdrava!

Ko na valentinovo razmišljaš, s čim bi se sladkala s svojim dragim, si zagotovo ne želiš, da bi ti recept vzel ure in ure časa in bil po vrhu vsega še poln nezdravih maščob in sladkorjev. In prav zato ti predstavljamo hiter in zdrav recept za presne, veganske in brezglutenske jagodne srčke, ki ti bodo vzeli le nekaj minut časa. Za pripravo potrebuješ le dober blender in pa silikonski model v obliki srčkov (ki ga v zadnjem času resnično lahko najdeš čisto povsod).

Valentinovi presni jagodni “milkshake” srčki

Sestavine (za pribl. 20 srčkov):

  • 3-4 velikih jagod – zmiksaj, da dobiš pribl. 70 ml jagodnega pireja
  • 3-4 jedilne žlice javorjevega sirupa ali sladila po izbiri
  • 4 jedilne žlice kokosovega olja
  • 40 g (1/4 skodelice) indijskih oreščkov, predhodno namočenih v vodi vsaj 1 uro (ali 40 g masla iz indijskih oreščkov)
  • 1 jedilna žlica kokosove moke
  • neobvezno: 1 čajne žlička vanilijevega ekstrakta
Sladko valentinovo: Presni jagodni "milkshake" srčki
(Wallflower Kitchen)
Priprava:

1. V visoko zmogljivem blendreju zmiksaj jagode, da nastane pire. Količinsko bi ga morala imeti okoli 70 ml. Vmešaj javorjev sirup in (neobvezno) vanilijev ekstrakt.
2. Zmesi dodaj kokosovo olje in namočene indijske oreščke ter miksaj toliko časa, da nastane gladka, kremasta tekstura. Na koncu dodaj še kokosovo moko in miksaj toliko časa, da se zmes zgosti. Poskusi in po potrebi sladkaj.
3. Zmes z žlico preloži v silikonski model v obliki srčkov (ali klasičen model za ledene kocke) in postavi v zamrzovalnik za vsaj 30 minut. Ko so srčki dovolj strjeni, kar sami od sebe padejo ven iz silikonskega modela.
4. V zamrzovalniku jih lahko hraniš tudi do nekaj mesecev. Lahko pa jih imaš v hladilniku za nekoliko bolj mehko teksturo.

Če si želiš več mase, preprosto podvoji sestavine.

Ne spreglej pa tudi, kako narediš vanilijeve cupcakese z jagodnim presenečenjem in srčkaste čokoladne prestice!