Slastno in zdravo: 15-minutni mediteranski kuskus s tuno
Plus beljakovinska različica za vse na ketonski dieti!
Kaj izgleda zelo nobel in slastno, hkrati pa ne zahteva kaj dosti truda za pripravo? 15-minutni mediteranski kuskus s tuno. Kuskus preprosto zmešaš z nekaj ostalimi slastnimi sestavinami in jed je pripravljena! V kolikor si na ketonski dieti ali pa si želiš bolj beljakovinsko jed, kuskus preprosto zamenjaj s kvinojo.
Mediteranski kuskus s tuno
Sestavine (za 4 porcije):
- 1 skodelica piščančje/zelenjavne jušne osnove ali osoljene vode
- 1 1/4 skodelice kuskusa
- 3/4 čajne žličke soli
- 2 x 140-gramska pločevinka tune v olivnem olju
- 400 g češnjevih paradižnikov; razpolovljenih
- 1/2 skodelice narezanih čilijev (neobvezno)
- 1/3 skodelice svežega peteršilja; sesekljanega
- 1/4 skodelice kaper
- ekstra deviško oljčno olje; za serviranje
- sol in sveže mleti poper
- 1 limona; narezana na četrtine
Priprava:
1. Naredi kuskus: V posodi na srednjem ognju zavri jušno osnovo ali osoljeno vodo. Odstavi s številnika in vmešaj kuskus. Pokrij in pusti stati 10 minut.
2. Ta čas na srednje veliki ponvi prepraži tuno, paradižnike, (čilije), peteršilj in kapre.
3. Z vilico premešaj kuskus, da se razdrobi. Začini s poprom in po potrebi dosoli ter pokapaj z olivnim oljem.
4. Kuskus preloži na krožnik, preko njega pa tunino mešanico. Serviraj s četrtino limone.