Slastno in zdravo: 15-minutni mediteranski kuskus s tuno

Plus beljakovinska različica za vse na ketonski dieti!

Kaj izgleda zelo nobel in slastno, hkrati pa ne zahteva kaj dosti truda za pripravo? 15-minutni mediteranski kuskus s tuno. Kuskus preprosto zmešaš z nekaj ostalimi slastnimi sestavinami in jed je pripravljena! V kolikor si na ketonski dieti ali pa si želiš bolj beljakovinsko jed, kuskus preprosto zamenjaj s kvinojo.

Mediteranski kuskus s tuno

Sestavine (za 4 porcije):

  • 1 skodelica piščančje/zelenjavne jušne osnove ali osoljene vode
  • 1 1/4 skodelice kuskusa
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 2 x 140-gramska pločevinka tune v olivnem olju
  • 400 g češnjevih paradižnikov; razpolovljenih
  • 1/2 skodelice narezanih čilijev (neobvezno)
  • 1/3 skodelice svežega peteršilja; sesekljanega
  • 1/4 skodelice kaper
  • ekstra deviško oljčno olje; za serviranje
  • sol in sveže mleti poper
  • 1 limona; narezana na četrtine

Priprava:

1. Naredi kuskus: V posodi na srednjem ognju zavri jušno osnovo ali osoljeno vodo. Odstavi s številnika in vmešaj kuskus. Pokrij in pusti stati 10 minut.
2. Ta čas na srednje veliki ponvi prepraži tuno, paradižnike, (čilije), peteršilj in kapre.
3. Z vilico premešaj kuskus, da se razdrobi. Začini s poprom in po potrebi dosoli ter pokapaj z olivnim oljem.
4. Kuskus preloži na krožnik, preko njega pa tunino mešanico. Serviraj s četrtino limone.