Slastno in zdravo: Borovničev puding z rikoto
Brez glutena, brez nezdravih maščob in brez sladkorja!
“Skrivnost tega sadnega pudinga so chia semena, ki imajo sposobnost vsrkanja velike količine tekočine in s tem povečanja svoje prostornine. Zato ne potrebujemo dodati v puding škroba, jajc ali se ga truditi kuhati za zgoščevanje.”
Borovničev puding z rikoto
Sestavine (za 4 osebe):
- 500 g rikota skute
- 300 g borovnic
- 3 zvrhane žlice chia semen
- 60 g mletega eritritola (ali 40 g domačega medu)
Priprava:
1. Borovnice operemo in jih nekaj damo na stran za okraševanje. V večji sekljalnik stresemo ostale borovnice in rikoto. Na hitro zmešamo, dodamo chia semena, sladilo in dobro zmešamo v kremo. Po potrebi dele, ki so na stenah sekljalnika, z žlico zamešamo nazaj v kremo in še enkrat zmešamo.
2. Puding enakomerno razporedimo v štiri kozarce in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri oz. čez noč, da se strdi.
3. Preden postrežemo, okrasimo z borovnicami.