Slastno in zdravo: Brstični ohrovt s prepraženimi mandljevimi lističi

Enostavna in okusna zelenjavna priloga!

Spoznaj enega od najbolj enostavnih načinov priprave brstičnega ohrovta. Najprej ga skuhaš, nato pa prepražiš na maslu in čebuli ter dodaš limonin sok in prepražene mandlje.

Brstični ohrovt s prepraženimi mandljevimi lističi

Sestavine:

  • 500 g brstičnega ohrovta; svežega ali zamrznjenega
  • 4-6 jedilnih žlic stopljenega masla ali kokosovega olja
  • 1/2 čebule; sesekljane
  • sol
  • poper
  • 1 čajna žlička sveže stisnjenega limoninega soka
  • nastrgana limonina lupinica 1 limone
  • 1/4 skodelice prepraženih mandljevih lističev

Priprava:

1. Skuhaj brstični ohrovt: Dva litra vode zavri in dodaj jedilno žlico soli. Nato stresi vanjo svež brstični ohrovt in ga kuhaj 3 minute oziroma do mehkega (v kolikor uporabljaš zamrznjenega, ga skuhaj po navodilih na ebalaži).
2. Neobvezno: Brstične ohrovte pretresi v posodo z ledeno mrzlo vodo, da jih šokiraš in se ne kuhajo več naprej ter posledično ohranijo živo zeleno barvo.
3. Brstične ohrovte prereži na pol.
4. Prepraži čebulo, nato brstični ohrovt: V večji ponvi na srendjem ognju segrej 2-3 jedilne žlice masla. Dodaj sesekljano čebulo in praži toliko časa, da postekleni, kar je približno 4-5 minut.
5. Dodaj še 2-3 jedilne žlice masla in razpolovljen brstični ohrovt. Malo povečaj ogenj in kuhaj nekaj minut. Posoli in popopraj.
6. Čisto na koncu vmešaj še limonin sok in lupinico ter mandlje: Odstavi z ognja in vmešaj limonin sok in lupinico ter 1/2 prepraženih mandljevih lističev. Po okusu dodaj še sol in poper. Preloži v servirno posodo in po vrhu posuj še preostalo 1/2 prepraženih mandljevih lističev.

Slastno in zdravo: Brstični ohrovt s prepraženimi mandljevimi lističi
(Simply Recipes)