Slastno in zdravo: Čokoladno-kavin chia puding

Vegansko, brezmlečno in paleo!

Vse ljubiteljice kave in čokolade, pozor! Svoj najljubši jutranji napitek in popoldansko sladico lahko zelo enostavno združiš in uživaš v zdravem sladkanju po kosilu ali pa v samostojnem opoldanskem prigrizku, ko ti začne primanjkovati energije. Poleg tega pa boš s čokoladnokavinim puding zaužila tudi kar trojno mero antioksidantov: iz presnega kakava, sesekljane temne čokolade in kave. Odlična sladica torej za tvojo dušo in telo!

Čokoladno-kavin chia puding

Sestavine:

  • 1/4 skodelice kokosovega (ali grškega) jogurta
  • 1/3 skodelice nesladkanega mandljevega mleka z okusom vanilije
  • 1 čajna žlička instant espresso zrnc
  • 3 jedilne žlice chia semen
  • 1 jedilna žlica presnega kakava
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • 2 čajni žlički ekstrakta vanilije ali 4-6 kapljic stevije
  • ščepec mletega cimeta
  • ščepec soli
  • neobvezno: 1 čajna žlička mace; 1-2 merici kolagenskih peptidov; 1 merica beljakovinskega praška
  • za okras: sesekljana temna čokolada; chia semena; narezane jagode
Slastno in zdravo: Čokoladno-kavin chia puding
(Better With Cake)

Priprava:

1. Vse sestavine za puding dodaj v manjšo posodico ali kozarec in dobro premešaj.
2. Pokrij in postavi v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč. Pomembno je le, da vsake toliko časa malo premešaš puding, da preprečiš nastanek grudic in da se chia semena ne bi vsedla na dno posodice/kozarca.
3. Ko se puding lepo zgosti, zmes pretresi v multipraktik ali blender in zmiksaj v kremasto in gladko zmes.
4. Poskusi in prilagodi sladkobo svojemu okusu.
5. Puding prelij v manjše kozarčke ali skodelice in postavi nazaj v hladilnik za eno uro.
6. Pred serviranjem na grobo sesekljaj temno čokolado, potresi po vrhu še malo chia semen, dodaj par koščkov jagod in voilá!