Slastno in zdravo: Enostaven ajdov puding
Zelo hranilen brezglutenski zajtrk!
Za izjemno enostaven ajdov puding potrebuješ le 3 sestavine in manj kot 10 minut časa. Dodatki po vrhu so lahko povsem po tvojem okusu oziroma dodaš karkoli imaš takrat doma: sveže ali suho sadje, oreščke, semena, maslo iz oreščkov ali semen, kokosove kosmiče, brusnice, goji jagode itd.
Enostaven ajdov puding
Sestavine (za 4 porcije):
- 1/2 skodelice (100 g) ajde
- 2 skodelici (500 ml) nesladkanega rastlinskega mleka (ovseno, kokosovo, mandljevo itd.)
- 2 banani
- dodatki: kakavova zrna, javorjev sirup, mandljevi lističi in mandljevo maslo
Priprava:
1. Ajdo namakaj v vodi vsaj 4 ure (najbolje čez noč). Ta korak ni nujen, vendar je puding zaradi tega lažje prebavljiv in hitreje skuhan.
2. Ajdo odcedi in stresi v multipraktik ali blender in dodaj mleko ter banano. Zmiksaj v gladko zmes.
3. Prelij v ponev, zavri in nato kuhaj na zmernem ognju 5 minut. Občasno premešaj.
4. Puding razdeli v 4 skodelice in okrasi z dodatki po želji.
5. Ostanke shranjuj v zaprti posodi v hladilniku do štiri dni.
(Vir: Simple Vegan Blog)