fbpx

Slastno in zdravo: Presni cimetovi kvadratki

Le redko kaj lahko prekosi še vroče cimetove zvitke ali v originalu “cinnamon rolls “… razen morda današnja presna različica! Mehke in slastne presne cimetove kvadratke krasi bogata kokosova glazura, oreškasta podlaga pa je odišavljena s kardamomom. Tvojo sladkosnednost bodo na zdrav način potešili katerikoli dan v letu, idealni pa so v prazničnem času, ko vse diši po cimetu.

Presni cimetovi kvadratki

Sestavine:
Kardamom podlaga:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov
  • 7 datljev
  • 1/4 čajne žličke vanilije v prahu
  • 1 čajna žlička kokosovega olja
  • 1/2 čajne žličke kardamoma
  • ščep soli

Cimetovo polnilo:

  • 1 skodelica datljev (približno 15-17 datljev)
  • 1 jedilna žlica cimeta
  • 2 jedilni žlici kokosovega olja
  • ščep soli
  • 1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Kremasta kokosova glazura:

  • 1/4 skodelice kokosove kreme ali kokosovega masla*
  • 1 čajna žlička agavinega sirupa (neobvezno)

*Če nimaš kokosove kreme lahko zmešaš malo kokosovega olja, agave in kokosove moke (približno 1 merica olja na 3 merice moke).

Priprava:

1. V multipraktiku zmiksaj vse sestavine. Dodaj datlje in miksaj še toliko časa, da nastane lepljiva konsistenca.
2. Pekač velikosti 10 x 15 cm obloži s peki papirjem. Zmes razporedi po pekaču in jo pritisni ob dno.
3. V visoko zmogljivem blenderju zmiksaj vse sestavine za cimetovo polnilo, da nastane gladka krema.
4. Zmes enakomerno razporedi po vrhu podlage. Postavi v zamrzovalnik za 15-20 minut.
5. Razreži na 6 do 9 kvadratov.
6. Kokosovo kremo segrej na 42°C in jo prelij po vrhu kvadratkov. Pekač postavi za nekaj minut v zamrzovalnik, da se glazura nekoliko strdi ali pa se kar takoj posladkaj (mi smo za slednje!).

Slastno in zdravo: Presni cimetovi kvadratki
(Happy Health Blog)