Domov » Lepota & zdravje » Smejalne gubice: Kaj so in kako ublažiti njihov videz

Smejalne gubice: Kaj so in kako ublažiti njihov videz

Lepota & zdravjeNega
Smejalne gubice: Kaj so in kako ublažiti njihov videz
📷 Pixabay

Če si zdrava in kar prekipevaš od sreče, potem se po vsej verjetnosti zelo veliko smeješ. Ampak, ko upihneš 30. svečko, so lahko smejalne gubice prisotne okoli ust tudi takrat, ko se sploh ne smeješ, zaradi česar posledično izgledaš starejša kot si v resnici. Pa sploh lahko kaj narediš glede njihovega izgleda? Lahko!

Najprej pa … Kaj sploh so smejalne gubice in ali se jim lahko izognemo? Ok, realno niso dobesedno smejalne gubice. Nasolabialne gube so linije podobne olepajem, ki lahko segajo od nosu do kotičkov ust. Medtem, ko lahko postanejo bolj izrazite ko se smeješ ali nasmehneš, pa niso nujno posledica teh obraznih izrazov. Izkazalo se je, da linije lahko povzroči genetika in pa tudi spanje na boku ali trebuhu. Če potegnemo črto – ne da se jim izogniti, saj so posledica staranja kože.

Ali lahko preprečiš njihovo poglabljanje v kožo? Glede na to, da je vpleteno staranje, je en od načinov, kako preprečiti globje linije, da upočasniš nastajanje znakov staranja. Najboljši način je, da vedno nosiš zaščito pred soncem. Poleg tega pa tudi, da ne kadiš, da dovolj spiš, uživaš uravnoteženo prehrano in redno telovadiš. In seveda, čim prej začni spati na hrbtu.

Ali je varna uporaba polnil za ublažitev smejalnih gubic? Ja, polnila so odličen tretma, saj so te nasolabialne gube bolj opazne, ko s staranjem izgubljamo polnost lic. Še posebej se priporoča polnila pri globjih smejalnih gubah, poleg njih pa tudi ultrazvok in tretma z radiofrekvenco.

Kako pa ublažiš njihov izgled z lepotnimi izdelki? Če polnila in postopki pri kozmetičarki ne pridejo v poštev, potem ti lahko na pomoč priskočijo ličila, ki bodo ublažila izgled smejalnih gubic. Najprej poskrbi, da je koža dobro navlažena, nato pa uporabi izdelke (korektorje in tekoče podlage), ki odsevajo svetlobo in tako ustvarijo bolj gladek videz. Pri bolj mladostnem izgledu kože pa ti pomaga tudi nanos primerja po vrhu vlažilne kreme.