Domov » Lepota & zdravje » So hlače postale pretesne? Poskusi TO učinkovito masažo!

So hlače postale pretesne? Poskusi TO učinkovito masažo!

Lepota & zdravjePrehrana & ReceptiZdravje
So hlače postale pretesne? Poskusi TO učinkovito masažo!
📷 Profimedia

Kako do ploskega trebuha kar leže na kavču!

Ups, za večerjo si jedla pizzo, jo poplaknila s tremi kozarci rdečega vina, za sladico pa si si privoščila še čokoladni soufflé. In zdaj imaš obtežen občutek v želodcu. Lahko vzameš Alka-Seltzer ali pa si pomagaš z masažo trebuha, za kar tudi znanost trdi, da naj bi bila vstopnica do srečnejšega (beri: nenapihnjenega) trebuha. Zakaj?

Ker krepi tvoj imunski sistem. Tako kot dober trening tudi masaža izboljša prekrvavitev in dovaja svež kisik v mišice, kar lahko zmanjša zaprtost in bolečine v želodcu ter pomaga pri prebavi.

Ker prežene neprijetne krče. Krči so posledica zadrževanja vode in trebušne kontrakcije. Nežno pritiskanje na trebuh s krožnimi gibi pomaga na enak način kot termofor – pomirja mišice in izboljša prekrvavitev. To pa posledično pomeni manjšo napihnjenost in bolj raven trebuh.

Ampak, pozor! Zelo pomembno je, da masažo izvajaš pravilno: V ležečem položaju položi eno dlan na drugo in ju skupaj s krožnimi gibi v smeri urinega kazalca premikaj po trebuhu. Začni nad desnim kolkom, se počasi premikaj gor do reber in nato dol do levega kolka. Masaža naj bo počasna in nežna. Naredi deset ponovitev.

Ko boš naslednjič obupovala nad pasom hlač in že skoraj oblekla trenerko, najprej poskusi to masažo.