Domov » Lepota & zdravje » Super preprost makeup trik, da boš izgledala bolj budna

Super preprost makeup trik, da boš izgledala bolj budna

Lepota & zdravjeLičenje
Super preprost makeup trik, da boš izgledala bolj budna
📷 She is Sarah Jane

Ko gre za ličenje, obstaja ogromno trikov. Nekatere poskusimo zgolj enkrat ali pa še to ne, saj so preveč opazni za vsakdanje nošenje (ekstremna kontura obraza), spet drugi pa so zelo preprosti in naredijo tako izjemno pozitivno spremembo, da za vedno spremenijo našo makeup rutino. Takšen je na primer “tightlining” – tehnika obrobljanja oči, ki je enostavna za izvedbo in zelo lepo poudari tvoje oči.

Kaj potrebuješ: vodoodporno črtalo za oči v mornarsko modri ali indigo barvi.

Postopek: S prstom druge roke, s katero boš občrtala oči, nežno potegni zgornjo veko malo navzgor. Nato vzemi črtalo in začni v notranjem kotičku s kratkimi gibi občrtavati predel pod korenom trepalnic, dokler ne prideš do zunanjega kotička oči.
Opomba: Črtalo nanašaj na predel pri korenu trepalnic (med trepalnice) in ne na “notranjo” stran veke, saj lahko to povzroči, da se začnejo tvoje oči solziti in se črtalo posledično razmaže.

Zakaj deluje: Vsaka, ki je že kdaj imela črtalo v rokah ve, da je obrobljanje oči precej težavno in moraš imeti za precizno črto in mačji efekt izjemno mirno roko. “Tightlining” pa je veliko bolj preprosto narediti, saj delaš več manjših potegov in ne enega daljšega. In ker je pigment zelo blizu linije trepalnic, subtilno uokviri oči, zaradi česar je to idealen videz, ko si ne želiš preveč dodelanega videza.
Namig: Mornarsko modra barva bo tvoje beločnice naredila navidez še bolj bele.