Super recept: Beljakovinski kruh brez moke iz samo 4 sestavin!

Si že slišala za ‘Cloud bread’? Kruh, ki je tako mehak, zračen, puhast in se praktično kar topi v ustih. Je zelo okusen domač nadomestek običajnemu kruhu, poleg tega pa je tudi popolnoma brez ogljikovih hidratov, brez glutena, vsebuje pa ogromno beljakovin. Zaradi njegove oblike je tudi odličen zdrav nadomestek kruha za hamburger ali sendviče. Obožuješ kruh, ampak se mu želiš čim bolj izogibati? Zaradi tega recepta klasičnega kruha tudi malo ne boš pogrešala! Z njim lahko pripraviš zdrave mini pice (preprosto položi nanj rezino paradižnika ali malo paradižnikove omake, po vrhu pa mozzarello, ki se bo zaradi toplote začela topiti) ali pa na kruh položi rezino prekajenega lososa in malo kremnega sira. Njam!

Cloud bread – Beljakovinski kruh brez moke

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 3 jedilne žlice kremnega sira
  • ¼ čajne žličke pecilnega praška (ali vinskega kamna)
  • Dodatki po želji: 1 jedilna žlica medu ali drugega naravnega sladila, sol, česen v prahu, rožmarin,…

Postopek:

1. Pečico segrej na 150°C.
2. Loči rumenjake in beljake. V beljakih ne sme biti popolnoma nič rumenjakov.
3. V eni skledi zmešaj rumenjake, kremni sir in med do gladke teksture.
4. V drugi skledi zmešaj 1/4 čajne žličke pecilnega praška z beljaki in jih stepaj toliko časa, da nastane kremasta tekstura, kot jo vidiš na sliki spodaj.
Stepeni beljaki.
5. Previdno vmešaj rumenjakovo mešanico v beljake, saj ne želiš uničiti penaste strukture.
6. To naredi čim hitreje, da se masa ne začne topiti. Nato z žlico naredi 10-12 krogov na peki papirju, potresi po vrhu malo rožmarina ali katero drugo začimbo in postavi v segreto pečico.
7. Na srednji višini peci 17-20 minut.
8. Vzemi iz pečice in počakaj, da se malo ohladijo.
9. Obloži jih s svojimi najljubšimi dodatki ali pa jih jej kar tako!