Ta čistilni trik bo odstranil vse ostanke zažgane in prijete hrane v posodah
Skrivnostni pripomoček te bo stal le nekaj evrov!
Ali poznaš skrivnost odstranjevanja zažgane in prijete hrane v ponvah in loncih? Tega trika se poslužujejo gospodinje že vse od leta 1940 in vključuje skrivnostno sestavino, ki je pristona v naših najljubših sladicah – pitah in štrudljih.
Rabarbara je skrivnostna zvezda v čistilnem arzenalu. Gospodinje so jo včasih pogosto uporabljale za odstranjevanje trdovratnih madežev in ostankov prijete hrane – in stvar dejansko deluje, saj rabarbara za seboj pusti posodo svetleče čisto!
Rabarbaro, ki je znana po svojih velikih listih in bodisi roza, rdečih ali zelenkastih pecljih, moraš preprosto samo zavreti v posodi.
Za čiščenje zažgane hrane v posodi sesekljaj nekaj rabarbare na majhne koščke, dodaj malo vode, nato pa naj vse skupaj vre najmanj 10 minut, dokler ne nastane lepilu podobna konsistenca. Sperite s čisto vodo in voilà – občuduj rezultate!
Kdo bi si mislil, da je lahko tako preprosto, kajne?