Domov » Lepota & zdravje » TA vsakdanja zelenjava te brani pred prehladi in upočasnjuje staranje!

TA vsakdanja zelenjava te brani pred prehladi in upočasnjuje staranje!

Lepota & zdravjePrehrana & ReceptiZdravje
TA vsakdanja zelenjava te brani pred prehladi in upočasnjuje staranje!
📷 Pexels

Po vrhu vsega pa je tudi zelo okusna!

Zima ni ravno najboljši čas za diete in fitnes načrte, kljub zelo dobrim nameram. V času slabega vremena in obilici nezdrave hrane, mnogi kar pozabijo na svoje cilje – bolj zdravo življenje.

Vendar pa ni še vse izgubljeno, saj obstajajo načini, kako lahko v zimskem času ostaneš zdrava. In to je z uživanjem večje količine gob! Ja, zelenjave, ki po okusu niti malo ne spominja na zelenjavo. Gobe se polne hranil in vitaminov, ki so dobra izbira v zimskih jedeh, poleg tega pa tudi zelo vsestranske, nizkokalorične, brez vsebnosti maščob in holesterola ter z zelo malo natrija.

(Pixabay)

Pohvalijo se lahko z ogromnimi količinami antioksidantov, vitaminov in mineralov, za katere je znano, da upočasnjujejo staranje in okrepijo imunski sistem – in le kdo si tega ne želi v času turobne, mrzle zime polne grip in prehladov.

Gobe pa so tudi dober vir selena – antioksidanta, ki je povezan s kognitivnimi funkcijami, poleg tega pa zmanjšuje težave s ščitnico in spodbuja plodnost. Pohvalijo pa se lahko tudi z vsebnostjo vitaminov B, bakra in kalija.

Ne spreglej slastnih receptov z gobami: