Tako narediš jabolka manj kisla
Ker so nekateri bolj za sladko!
Konkurenca v jabolčnem svetu je precej huda. Glede hrustljavosti sta zelo izenačena Gala in Fuji, pri sladkosti gre absolutna zmaga Zlatemu delišesu, ki mu je tik za petami Jonagold, ko pa je govora o kislosti, zlata medalja brez dvoma pripada Granny Smith-u. Če ti je všeč njegova kompaktna struktura, ne preneseš pa kiselkastega okusa, ki kar potegne tvoja usta skupaj, sledi super enostaven trik, ki ublaži kislost.
Kaj potrebuješ: Ščepec soli (košer, himalajske, morske,…)
Postopek: Jabolko razreži na rezine in jih potresi s soljo. Sol naredi bolj intenziven okus in povečuje sladkost v sadju.
Znanost tega sicer še ni potrdila, vendar pa svetovni šefi in babice prisegajo na to metodo že vrsto let. Mi jim zaupamo!
Kako pa narediš noro okusen rjavi riž in ostala polnozrnata živila?