Tako se pravilno nanese kremo na obraz

Vsaka ima svoj način nanašanja negovalnih izdelkov na obraz, vendar pa bi moral biti nanos najbolj odvisen od tega, kateri izdelek nanašamo. Izdelek se lahko pritiska, tapka ali razmazuje po obrazu. Serum bi morala vedno samo pritiskati z dlanjo ob kožo, nikakor ne razmazovati, kremo za obraz pa bi morala ali pritiskati z dlanjo ali pa tapkati s prstnimi blazinicami po koži.

Morda se sliši čudno, da ti kreme ni potrebno vmasirati v kožo, vendar pa se je potrebno ozirati tudi na to, kako gosta je krema, ki jo nanašaš. S tapkanjem in pritiskanjem v kožo le-te ne boš vlekla in raztegovala, zaradi česar bodo tudi kožne linije in gubice kasneje vidne, tiste, ki pa so že na obrazu, pa se ne bodo tako hitro večale. Ta dva načina nanašanja sta veliko bolj prijazna do kože.

Izdelek je pred nanosom na kožo dobro tudi ogreti med dlanmi, saj ga bo koža takšnega lažje absorbirala, s pritiskanjem in tapkanjem pa dosežemo, da izdelek prodre globlje v kožo, kar je seveda odlično, prav tako pa s takim nanosom zagotovimo bolj enakomerni nanos.

Francesa Fusco, newyorška kozmetična dermatologinja je pojasnila, zakaj sta pritiskanje z dlanmi in tapkanje s prstnimi blazinicami najbolj primerna načina za nanos negovalnih krem. “Ta dva načina nanašanja ne ‘zmešata’ tvoj limfni sistem. Če kremo razmazuješ po celem obrazu, lahko ponesreči pritisneš proti toku limfnega sistema, kar lahko povzroči zabuhlost, še posebej na predelu okoli oči,” razlaga strokovnjakinja.

Preberi si še, zakaj bi morala vsak letni čas spremeniti svojo negovalno rutino.