Teh 10 živil nikoli ne shranjuj v hladilniku

Ta živila je bolje shranjevati na kuhinjskem pultu ali v shrambi.

Čebula
Vlaga v hladilniku bo čvrste čebule sčasoma spremenila v mehke in plesnive, zato jih vedno raje shranjuj v hladnem in suhem prostoru. Nikar pa jih ne postavi v bližino krompirja, saj bosta obe živili zaradi tega hitreje segnili.

Kava
Kavina zrna ali mleta kava bo v hladilniku izgubila okus in se celo navzela arom ostalih živil v hladilniku. Večje količine kave lahko shranjuješ v zamrzovalniku, manjše količine pa v temnem in hladnem prostoru.

Olivno olje
Shranjevanje olivnega olja v hladilniku bo povzročilo kondenzacijo in ga spremenilo v tršo, maslu podobno konsistenco.

Bazilika
Za baziliko je najbolje, če jo shranjuješ v kozarcu vode na pultu, tako kot rože. V hladilniku bi hitreje ovenela, prav tako pa tudi absorbirala vonje ostalih živil okoli nje.

Med
Med se ne bo nikoli pokvaril, če ga boš shranjevala dobro zaprtega na sobni temperaturi.

Česen
Česen bo v hladilniku hitreje začel kaliti, kaj hitro pa lahko postane tudi gumjast in plesniv, zato ga je najbolj shranjevati v hladnem in suhem prostoru.

Kruh
V hladilniku se bo kruh hitreje izsušil. Razen, če gre za toast, ki ga imaš namen porabiti v prihodnjih nekaj dneh. V nasprotnem primeru pa kruh raje ali zamrzni ali pa shranjuj v posodi za kruh.

Avokado
Bi rada hitreje dozorela avokado? Potem ga absolutno ne smeš niti približati hladilniku. Če pa si zrel avokado razrezala in ga ne moreš pojesti do konca, pa je hladilnik edini pravi prostor za shranjevanje.

Krompir
Če boš shranjevala krompir v hladilniku bo kaj hitro postal sladek in kašast, saj hladno okolje hitreje spremeni škrob v sladkor. Zato ga vedno shranjuj v papirnati vrečki v hladnem – ne mrzlem – prostoru.

Paradižnik
Paradižniki v hladilniku izgubijo vso svojo aromo in okus, saj mrzel zrak ustavi proces zorenja. V hladilniku pa se tudi popolnoma spremeni struktura paradižnikov.

Katerih 8 živil pa nikoli ne smeš pogrevati?