Domov » Praznično » Tiffany velikonočna jajca poškropljena z zlatom

Tiffany velikonočna jajca poškropljena z zlatom

Praznično
Tiffany velikonočna jajca poškropljena z zlatom
📷 Honetly Yum

Ali si vedela, da za turkizno modro barvo ne potrebuješ umetnih barvil, ampak jo lahko ustvariš povsem naravno?

Turkizno modra barva je vedno prijetna za oči … konec koncev nas spomni na čudovito turkizno modro morje. In na našo veliko srečo, takšno čudovito barvo tudi na jajcih ustvari kar sama mati narava oziroma njen naravni proizvod: rdeče zelje. Ne verjameš? Prepričaj se na lastne oči!

Turkizno modra velikonočna jajca poškropljena z zlatom

Potrebuješ:

  • 10 belih jajc, trdo kuhanih
  • 1 glavo rdečega zelja
  • 4 čajne žličke belega vinskega kisa
  • jedilno kovinsko zlato barvo
  • čopič z gostimi ščetinami ali zobno ščetko

Postopek:

1. Grobo sesekljaj glavo rdečega zelja. Zelje položi v veliko posodo s petimi skodelicami vode. Zavri, nato pa pusti kuhati še 30-45 minut.
2. Počakaj, da se zelje popolnoma ohladi, preden ga vzameš ven. V vijolično tekočino vmešaj 4 čajne žličke belega vinskega kisa.
3. Jajca položi na dno visoke posode in jih prelij z obarvano tekočino. Jajca naj bodo popolnoma prelita s tekočino in naj se ne dotikajo med seboj. Vse, kar moraš narediti zdaj je, da počakaš eno uro na čarovnijo.
4. Za svetlejšo turkizno barvo pusti jajca namakati v tekočini 1-2 uri, poleg tega pa jih na vsake pol ure obrni, da se enakomerno obarvajo.
5. Ko boš po eni uri vzela jajca iz tekočine, bodo zelo bledo turkizne barve, kar je povsem normalno, saj barva s sušenjem jajc vse bolj temni.
6. Če si želiš prelivajoči ombré efekt, potem vzemi iz tekočine nekaj jajc po eni uri, nekaj po dveh urah, nekaj po treh urah in ostale po štirih urah. V kolikor imaš namen jajca puščati v barvi še dlje oziroma čez noč, posodo postavi v hladilnik.
7. Ko so jajca popolnoma suha jih s pomočjo čopiča in zlate barve za čudovit efekt malo poškropi.

Ne spreglej pa še nekaj čudovitih idej za barvanje velikonočnih pirhov: