TO je najbolj priljubljena lepotna znamka na svetu

Lepotna industrija je velik posel. “Barvna kozmetika” naj bi se do leta 2029 povečala za približno 94,49 milijarde ameriških dolarjev. Ker je lepotni biznis tako zelo uspešen, na tržišče redno prihajajo nove lepotne znamke. In ne glede na to ali tudi sama rada preizkušaš nove izdelke novih lepotnih znamk, zagotovo obstajajo določeni izdelki, na katere redno prisegaš.

Te zanima, katera lepotna znamka ima največ oboževalcev?

L’Oreal kraljuje na svetovnem kozmetičnem trgu

“Pariz ni mesto. To je svet.” je nekoč rekel francoskih kralj Franc I. in L’Oreal Paris to dokazuje kot najbolj priljubljena lepotna znamka na svetu poroča Premium Beauty News. Poleg tega je L’Oreal Paris tudi “najbolj iskana” lepotna blagovna znamka v Aziji, Evropi in Južni Ameriki – prevladuje v 25-ih državah. Dejavnik za priljubljenost L’Oreal Paris-a je morda njihova obširna linija za nego in oblikovanje las ter barvne linije.

L’Oreal je leta 1909 ustanovil kemik Eugène Schueller, ki si je za pariške frizerje izmislil in jim prodal formulacije barv za lase. Ostalo je zgodovina, pri čemer je L’Oreal kasneje dodal kozmetično linijo L’Oreal Paris, pod svoje okrilje pa je pridobil tudi druge znamke.

Po podatkih Cosmetics Technology L’Oreal še naprej vlada kot vodilno kozmetično podjetje na svetu, tudi potem ko se je sprva soočil z izgubami med pandemijo. Podjetje se je okrepilo in ob koncu leta 2020 zabeležilo 62-odstotno povečanje prodaje v e-trgovini. Statista je v poročilu za leto 2022 v vrednosti 11,22 milijarde ameriških dolarjev navedla L’Oreal Paris kot najboljšo kozmetično znamko na svetu.

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si