Domov » Potovanja » To je najmanj obiskana evropska država (čeprav je ču-do-vi-ta!)

To je najmanj obiskana evropska država (čeprav je ču-do-vi-ta!)

Potovanja
To je najmanj obiskana evropska država (čeprav je ču-do-vi-ta!)
📷 Pixabay

Velika je le 61 kvadratnih kilometrov!

Z značilno hrano, arhitekturo in naravnimi čudesi ni nobeno presenečenje, da je bila Evropa leta 2016 najbolj obiskan kontinent. In prav zaradi teh razlogov so tako večja mesta kot tudi obmorska mesteca pogosto preplavljena s turisti.

Vendar pa niso vsi predeli kontinenta polni turistov. Zelo dober primer je najmanj obiskana država v Evropi: San Marino. Po podatkih Svetovne turistične organizacije Združenih narodov je to mikro-državo obiskalo najmanj turistov, čeprav se nahaja v severnem centralnem delu Italije.

61 kvadratnih kilometrov velika država je znana po eni izmed najstarejših republik na svetu z izjemnimi gorskimi razgledi in tremi srednjeveškimi utrdbami. San Marino pa je s svojo edinstveno kulinarično sceno tudi raj za gurmane. Tamkajšnja hrana je bogata in sveža, znana po testeninah in mesnih jedeh, pa tudi po sladicah (kot so Torta Tre Monti ali “Cake of the Three Mountains/Towers”) in lokalnih vinih.

Obiščeš lahko tudi lokalne plaže ali pa se z gondolo povzpneš na vrh gore. Po vsej verjetnosti San Marino ne bo več dolgo “samotarski” kraj in se bo kaj kmalu znašel na radarju mnogih popotnikov.