Domov » Lepota & zdravje » To so najhujše napake, ki jih delaš pri uporabi maskare

To so najhujše napake, ki jih delaš pri uporabi maskare

Lepota & zdravjeLičenje
To so najhujše napake, ki jih delaš pri uporabi maskare
📷 Daisie Smith

Tudi, če si zelo minimalistična pri nanosu ličil, je maskara tisti izdelek, brez katerega zelo verjetno ne moreš, saj že en sam sloj maskare popolnoma spremeni tvoj izgled. In čeprav je en izmed najpogosteje uporabljenih izdelkov, pa je tudi en od najpogosteje napačno uporabljenih. Sledi nekaj najhujših napak, ki jih po vsej verjetnosti delaš tudi ti (in enostavni načini, kako jih popraviti).

Pumpaš krtačko
Ja, ja, samo več maskare bi rada zajela na krtačko. Ampak, vsakič ko to narediš, vneseš zrak v notranjost tubice, kar pa posledično hitreje izsuši izdelek. Ko gre maskara proti koncu in bi rada zajela dovolj izdelka na krtačko, le-to namesto pumpanja raje zavrti po notranji steni tubice (da ‘postrgaš’ izdelek).

Iz tubice potegneš krtačko s preveč pigmenta
In to je največji krivec za nastanek grudic. Potem, ko s krtačko ‘postrgaš’ notranjost maskare, jo iz tubice potegni ven tako, da jo istočasno obrišeš ob ustje tubice in s tem odstraniš odvečen pigment ter morebitne grudice (zlasti na konici krtačke).

Ne obarvaš obeh strani trepalnic
Večina med nami nanese maskaro samo na spodnjo stran trepalnic, ampak, če si želiš temnejše, bolj polne trepalnice, bi morala najprej obarvati zgornjo stran. To bo naredilo opazno razliko v samem izgledu, še zlasti pa, če imaš svetlejše trepalnice.

Hitiš z nanosom
S tem ne mislimo, da bi si morala zjutraj vzeti 10 minut dodatnega časa, ampak le 10 sekund. Da ustvariš dolgotrajno privihanost, drži krtačko ob korenu trepalnic malenkost dlje časa kot običajno.

Uporabljaš samo eno vrsto maskare
Če so tvoja želja daljše, bolj polne in bolj privihane trepalnice (kar je želja vsake, kajne?), potem moraš plastiti več različnih vrst maskar, da dosežeš tak izgled. Naj pojasnimo: to nikakor ne pomeni, da moraš nanesti pet različnih maskar, govorimo o maksimalno dveh. Na primer, najprej nanesi eno plast voluminozne maskare, nato pa za zaključek še eno plast maskare za podaljšanje.

Uporabljaš staro maskaro
Če si začela opažati, da moraš po vsakem nanosu odstranjevati koščke maskare z obraza, potem je zelo verjetno, da je tvoja maskara že popolnoma izsušena in bi jo morala zamenjati z novo. Na splošno pa bi morala maskaro zamenjati na vsakih tri do šest mesecev. Ne le, da se boš na ta način izognila nadležnim koščkom maskare na obrazu, ampak bo tudi nanos maskare bolj enostaven in brez grudic.