TO živilo preprečuje povešanje kože

…trdijo dermatologi.

Vsako jutro začneš s skodelico kave? Napaka. Če bi namesto nje popila skodelico zelenega čaja, bi že navsezgodaj zjutraj poskrbela za napeto kožo. To pa sploh še ni vse, saj je zeleni čaj zdravilo za številne težave. Obstajajo znanstvene študije, ki so pokazale, da lahko ščiti pred rakom, srčnimi boleznimi in osteoporozo, pomaga pa tudi pri hujšanju in izboljša kožo.

Zeleni čaj vse bolj pogosto dodajajo v izdelke za nego kože zaradi njegovih antioksidativnih in protivnetnih lastnosti,” piše v reviji Derm. Antioksidanti pomagajo pri procesu regeneracije celic. S tem se obnovi koža, odpravijo se posledice sonca in kemičnih poškodb ter prepreči njeno povešanje.

(Pexels)

Glede na raziskavo dermatologov Nacionalnega inštituta za zdravje, so “številne študije z zelenim čajem pokazale, da tako peroralno uživanje zelenega čaja (2 do 3 skodelice na dan) kot lokalna uporaba ščitita pred vnetji ter rakotvornostjo, ki jo povzročajo kemikalije in UV sevanje.” Skratka, dodajanje zelenega čaja v lepotno rutino bo koži pomagala izgledati bolj mladostno in bolj čvrsto.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry