Domov » VIP » Top 10 največjih zaslužkaric med pevkami v letu 2017

Top 10 največjih zaslužkaric med pevkami v letu 2017

VIP
Top 10 največjih zaslužkaric med pevkami v letu 2017
📷 Youtube

Letošnje leto je 10 najbolje plačanih žensk v glasbeni industriji skupaj zaslužilo več 100 milijonov dolarjev, vendar pa se ostalih devet še zdaleč ni približalo najbolje plačani pevki.

Prvo mesto je letos s 105 milijoni dolarjev zaslužka v preteklem letu zasedla Beyoncé, predvsem zaradi izjemno uspešne prodaje albuma “Lemonade”. In ne smemo pozabiti, da je pevka enormni znesek zaslužila v letu, ko si je zaradi nosečnosti in rojstva dvojčkov vzela dopust. Vsa čast kraljici Bey!

Druga najbolje plačana pevka letošnjega leta pa je Adele, ki je zaslužila 69 milijonov dolarjev. Pevka se je prvič po letu 2011 ponovno podala na turnejo in za vsak nastop prejela sedem mestno plačilo.

Taylor Swift je pristala na tretjem mestu največjih zaslužkaric letošnjega leta. 44 milijonov dolarjev je precej manjši zaslužek od lanskoletnih 170 milijonov dolarjev. Njen novi album “Reputation” je najbolje prodajani album leta 2017, tako da lahko že zdaj predvidevamo, da bo njen zaslužek naslednje leto zagotovo precej večji.

Na četrtem mestu je predvsem zahvaljujoč rezidenci v Las Vegasu, ki jo je podpisala februarja letos, pristala Celine Dion, ki je v letošnjem letu zaslužila 42 milijonov dolarjev. Lestvico top petih največjih zaslužkaric pa zaključuje Jennifer Lopez. Za 38 milijonov dolarjev zaslužka se lahko zahvali predvsem rednim nastopom v Las Vegasu in televizijskemu šovu World of Dance, pri katerem je tako producentka kot tudi sodnica. J.Lo je nedavno postala tudi ambasadorka znamke Guess, tako da se bo naslednje leto po vsej verjetnosti uvrstila kakšno mesto višje. Še ena zvezdnica, ki ima v Las Vegasu redne nastope pa je Britney Spears, ki se je s 34 milijoni dolarjev zaslužka uvrstila na osmo mesto.

Šesto mesto na seznamu presenetljivo priprada 71-letni Dolly Parton. Zahvaljujoč njeni turneji ji je na bančni račun letos prikapljalo 37 milijonov dolarjev. Še eno presenečenje na seznamu pa je Barbra Streisand na 10. mestu, ki je v letošnjem letu zaslužila 30 milijonov dolarjev – večina tega zneska je od prodaje vstopnic za njeno turnejo s 14-imi šovi. Na lestvico top 10 pa so se uvrstile še Lady Gaga, Madonna in Ariana Grande.

To je 10 najbolje plačanih žensk v glasbeni industriji leta 2017:

#10. Barbra Streisand – 30 milijonov dolarjev

#9. Katy Perry – 33 milijonov dolarjev

#8. Britney Spears – 34 milijonov dolarjev

#7. Rihanna – 36 milijonov dolarjev

#6. Dolly Parton – 37 milijonov dolarjev

#5. Jennifer Lopez – 38 milijonov dolarjev

#4. Celine Dion – 42 milijonov dolarjev

#3. Taylor Swift – 44 milijonov dolarjev

#2. Adele – 69 milijonov dolarjev

#1. Beyoncé – 105 milijonov dolarjev