Domov » Lepota & zdravje » TOP nasveti, kako NE zboleti za koronavirusom

TOP nasveti, kako NE zboleti za koronavirusom

Lepota & zdravjeZdravje
TOP nasveti, kako NE zboleti za koronavirusom
📷 Envato Elements

Če obstaja ena dobra stvar glede koronavirusa, je to, da je svetu postala higiena najvišja prioriteta. Uporaba razkuževalcev rok je brez dvoma priporočljiva, vendar to ni vse, s čimer lahko preprečiš okužbo.

Da se ne bi nalezla koronavirusa, ti v nadaljevanju predstavljamo najboljše nasvete za to, da ostaneš zdrava:

Kihaj v svoj komolec
Če moraš zakašljati ali kihniti, je pomembno, da to storiš v komolec roke, namesto v dlan. Tista vlaga, ki jo čutiš na dlaneh, je prepojena z mikrobi, ki se bodo razširili na vse, česar se dotakneš.

Nehaj se dotikati obraza
Obraza se čez dan nevede dotaknemo ničkolikokrat, kar je osupljivo. Študija iz Avstralije je razkrila, da naj bi se obraza dotaknili dvajsetkrat v eni uri, razkrila pa je tudi, da naj bi vsaj pol tolikokrat dali roke v ali na usta ali v bližino oči ali nosu. Drži roke stran od obraza in ostani zdrava!

Čisti telefon
Ko že govorimo o tem, česa vse se dotikamo z rokami, telefoni so takoj na drugem mestu za obrazom. Uporabi razkužilne krpice ali pa z razkužilom posprejaj papirnato brisačko in čisto vsak dan temeljito očisti telefon. Ne pozabi pa razkužiti tudi kljuk, tipkovnice, daljinskega upravljalca in vsega drugega, česar se ti, tvoja družina in sodelavci pogosto dotikate.

Redno pij vodo
Zelo pomembno je, da imamo usta in grlo vlažna, ne suha. Japonski zdravniki svetujejo, da vsakih 15 minut spijemo nekaj vode. Zakaj? Tudi če virus pride v usta, ga bo voda ali druga tekočina odnesla v želodec, kjer ga bo želodčna kislina uničila. Če ne piješ dovolj vode, lahko virus vstopi v tvoje žile in pljuča, kar je zelo nevarno in na žalost lahko privede tudi do smrti.

Umivaj roke
To je brez dvoma najbolje, kar lahko narediš za preprečevanje okužbe. Uporabi dovolj mila, da ustvariš peno in umivaj roke vsaj 20 sekund (zapoj si pesem “Vse najboljše”). Ne pozabi tudi na hrbtni del rok, konice prstov in med členki.

Ostani zdrava ti in tvoja družina!