Domov » Lepota & zdravje » Trik z deodorantom, zaradi katerega boš dišala sveže od jutra do večera

Trik z deodorantom, zaradi katerega boš dišala sveže od jutra do večera

Lepota & zdravjeNega
Trik z deodorantom, zaradi katerega boš dišala sveže od jutra do večera
📷 Profimedia

Če si naveličana pretiranega znojenja in neprijetnega vonja, ki pride z njim v kompletu, potem boš navdušena nad tem odkritjem: dejansko obstaja način, kako narediti deodorant obstojen od jutra do večera – in ne, ne bo ti ga potrebno čez dan ponovno nanašati.

Ok, res je, da ta trik ne deluje tako dobro pri deodorantih kot pri antiperspirantih, vendar je kljub vsemu vredno poskusiti, kajne?

Skrivnost? Obstojnost je odvisna od časa, torej kdaj naneseš antperspirant. In najbolj bo le-ta učinkovit, če ga boš na kožo nanesla zvečer pred spanjem. Morda se ti zdi čudno (zakaj bi morala deodorant nositi deželi sanj?), vendar obstaja zelo dobra utemeljitev.

Antiperspiranti so uvrščeni med zdravila, ki jih lahko kupiš brez recepta, saj zavirajo normalno telesno funkcijo (t.j. znojenje) zaradi njihove vsebnosti aktivnih sestavin – aluminijevih soli. Te soli ustvarijo čep v notranjosti žlez znojnic, kar zmanjša potenje. In glede na to, da se ponoči precej manj potimo kot čez dan, ti antiperspiranta ni potrebno ponovno nanašati še zjutraj.

Torej, antiperspirant nanesi na podpazduho zvečer na suho kožo. Ljudje pogosto delajo to napako, da ga nanašajo na vlažno kožo takoj po prhi in posledično večina antiperspiranta sploh ne doseže žlez znojnic, saj ga voda na koži razredči ali celo “spere”.

Torej, z nanosom antiperspiranta na suho kožo ponoči boš ne samo ustavila znojenje med spanjem, ampak bo njegov učinek trajal tudi naslednji dan. Dan brez potenja? Mi smo za!

Ne spreglej pa tudi 8 skrivnosti žensk, ki vedno lepo dišijo in kako bo parfum na tvoji koži dišal veliiiko dlje časa!