fbpx

Triki s parfumom, zaradi katerih boš bolje in dlje časa dišala

Da boš kar se da najbolje izkoristila svojo drago dišavo!

Si se kdaj vprašala, zakaj se tvoj parfum vonja maksimalno dve uri, potem pa začne bledeti? Razlog je ta, da je zelo pomembno, kako in kam parfum naneseš. Zelo verjetno to že ves čas počneš narobe.

Bi rada 24/7 dišala izjemno? Beri naprej…

Trik #1: Posprejaj ga po oblačilih.
Ne posprejaj ga le po koži, ampak obvezno tudi na oblačila. Vlakna oblačil so zmožna veliko dlje zadržati vonj (lahko tudi takoj po tem, ko jih opereš).

Trik #2: Dobro posprejaj in ne ustvari le meglice.
Nekateri posprejajo parfum v zrak in se nato sprehodijo skozi meglico. No, nikar ne naredi tega. Na ta način le zapravljaš izdelek, vonj pa bo zbledel v zelo kratkem času. Neposreden špric na golo kožo in oblačila je vse, kar potrebuješ za dlje trajajoči vonj.

Trik #3: Posprejaj ga na vrh ušes.
Sliši se čudno, ampak verjemi nam, resnično deluje. Bolj kot je mastna koža, dlje časa obdrži vonj, zgornji del ušesa pa je nekoliko bolj masten od predela za ušesnimi mečicami.

Trik #4: Parfuma ne shranjuj v kopalnici.
Toplota, svetloba in vlaga pokvarijo parfum in poslabšajo kakovost in intenzivnost dišave. Stekleničke raje shranjuj na hladnem in suhem mestu – na primer v spalnici in stran od oken.

Trik #5: Najprej nanesi losjon brez vonja.
Najprej nanesi na kožo losjon brez vonja, nato pa posprejaj nanjo parfum. Kot smo že omenili, mastna koža bolje obdrži vonj, zato se odloči za nekoliko bolj masten losjon vsaj na tistem predelu, kjer boš posprejala parfum.

Trik #6: Ne drgni zapestij skupaj.
Nikar ne drgni zapestij eno ob drugo po tem, ko na eno posprejaš parfum. Na ta način bo vonj veliko hitreje izhlapel.

Trik #7: Parfum zmešaj z losjonom brez vonja.
Ti je ostalo le še nekaj kapljic parfuma? Zlij jih v neodišavljen losjon za telo ali kremo za roke – tako ga ne boš popolnoma nič zavrgla.

Trik #8: Nanesi več slojev parfuma.
Ustvari popolnoma unikaten vonj tako, da na kožo, enega za drugim, posprejaš več različnih parfumov. Najprej nanesi bolj močno dišavo, preko pa lažje, da z močnejšo ne zakriješ lahkotnih. Morda odkriješ čudovito kombinacijo, hkrati pa tudi podaljšaš trajanje dišave.

Parfum - Modna.si
Nanesi več slojev parfuma (Foto: Envato Elements)

Trik #9: Vatirane paličice prepoji s parfumom.
Parfum nanesi na vatirane paličice, le-te pa nato shrani v zip vrečko. Če se ti tekom dneva zazdi, da potrebuješ ponovni nanos parfuma, ga preprosto nanesi s paličico. Na ta način ti s seboj ni treba tovoriti cele stekleničke parfuma.

Trik #10: Predale z oblačili obloži z odišavljenim papirjem.
V predal položi papir in ga posprejaj s parfumom. Tako se bo vonj dlje časa obdržal v vlaknih.