Triki, zaradi katerih boš izgledala višja

Čeprav nisi ravno med visokoraslimi, lahko optično pripomoreš k temu, da izgledaš višja kot v resnici si. Predstavljamo ti 6 napak, zaradi katerih izgledaš manjša, kot v resnici si.

Neprimerni čevlji

Da boš izgledala višja, z oblačili in čevlji ustvari dolgo, navpično silhueto. Čevlji naj se ne zaključijo pri gležnjih, saj tako zakrijejo sprednji del stopala, kar ti optično skrajša noge. Pomisli na manekenke, ki pozirajo bose na plaži v kopalkah. Čeprav so že same po sebi visoke, jim nekaj dodatnih centimetrov nikoli ne škodi. In kako to dosežejo? Stopijo na prste, kar jih optično poviša in tudi linijo telesa naredi bolj vitko. Zato kar pogumno skoči v salonarje, za maksimalni učinek pa naj bodo v bež ali kožni barvi.

Krilo je predolgo

Če se odločiš obleči kratko krilo ali obleko, naj ne bo ne predolga in tudi ne prekratka, da te ne bodo obtožili nespodobnosti. Če boš oblekla dolgo krilo pa naj bo dolga do tal ali milimeter nad tlemi, saj na ta način, ko skriješ stopala, podaljšaš noge. Krila, dolžine do gležnjev ali taka, ki se končajo nekje na sredini meč, niso primerna za punce nižje rasti, saj te še pomanjšajo.
Bonus nasvet: Predolge rokave na majici ali srajici nekajkrat zavihaj, saj boš tako razkrila zapestje in podlakt, kar tvoje roke naredi daljše in bolj vitke.

Pozornost ljudi usmerjaš navzdol

Na levi sliki si Salma želi, da jo gledaš v pas in čevlje, desna Salma pa želi, da občuduješ njeno barvo ustnic in se ne osredotočaš na nič drugega. Kakorkoli, Salma na desni sliki uspešno vodi tvoj pogled navzgor in verjetno nikoli ne bi rekla, da je visoka samo 157 cm, kajne?

Nosiš prevelike torbe

Tokrat je vse v velikosti. Poleg tega, da so ogromne torbe slabe za hrbtenico, so tudi proporcionalno nesorazmerne s tvojo nižjo postavo. Ali vidiš, kako manjša torbica naredi Kate na desni optično precej višjo, kot ogromna torba na levi? Poleg tega pa v manjši torbici tudi prej najdeš vse potrebne stvari.

Tvoji lasje so predolgi

Dvignjeni lasje ali krajša pričeska usmerja pozornost na vrat, ki vodi pogled v obraz, torej navzgor. Preveč las okoli obraza je lahko zelo moteče.

Hlačnice so prekratke

Nikoli ne obupaj nad trenutno najbolj popularnimi in modnimi hlačami – culottes, ki jim po naše rečemo hlačna krila. Pomembno je zgolj to, da so hlače dovolj dolge, da zakrijejo tudi celotna stopala, se pa ne vlečejo po tleh, saj 1) bodo tvoje noge v njih izgledale dolge kot ponedeljek in 2) boš lahko k takim hlačam nosila superge s peto pa tega nihče ne bo opazil. Kot je razvidno tudi na sliki, je Emily na levi v širokem hlačnem krilu videti precej manjša, kot na desni v hlačah z lahkotnimi in dolgimi hlačnicami.