Tudi ti že celo življenje narobe ribaš sir?
Nikoli ne bi pomislili na kaj takšnega!
Če obstaja en stvar, v kateri smo zares dobri, potem je to uživanje sira. Le kdo si predstavlja pizzo brez sira? Ali pa lazanjo brez sira? Ampak za pripravo seveda potrebuješ nariban sir. Si kdaj pomislila, da morda obstaja pravilen in napačen način ribanja? Zelo verjetno ne in zelo verjetno tudi ti že celo življenje sir ribaš napačno. In ne le to – pravilen način ribanja je veliiiko lažji!
Uporabnica Twitterja @beasymss je delila posnetek, ki prikazuje, kako se najlažje in pravilno riba sir. In to je z ribežnom položenim vodoravno na podlago. Njena uporaba je bila deljena že skoraj 20.000-krat, v komentarjih pa se mnogi strinjajo, da so vse do danes ribežen držali navpično na podlago, namesto vodoravno.
Ok, I was today years old when I found out THIS is how a cheese grater is used !? I feel a fool pic.twitter.com/OwE0Cvm8ZO
— Bea (@beasymss) October 12, 2018
S tem, ko ribežen položiš vodoravno na pult, se nariban sir shranjuje v ribežnu in enostavno ga nato le pretreseš na krožnik – na ta način narediš veliko manj packarije, poleg tega pa je vodoravno ribanje tudi veliko lažje od navpičnega.
Se strinjaš, da ribanje sira s klasičnim – kvadratastim ribežnom nikoli več ne bo takšno, kot je bilo? ?