Tudi ti že ves čas narobe ožemaš limono?
Ali limeto?
Ali delaš vrč sveže limonade, limonin preliv za solato ali pa limonino pecivo, po vsej verjetnosti za ožemanje limone uporabljaš ročni stiskalnik za citruse.
Večina ljudi limone ožema tako, da jo razreže na pol, jo položi v stiskalnik z odrezano stranjo navzgor (lupina je na zgornji strani) in začne stiskati. Vendar pa se je izkazalo, da to sploh ni pravi način.
Očitno obstaja veliko boljši način uporabe stiskalnika, s katerim iz limone iztisneš še veliko več soka.
Potem, ko prerežeš limono (ali limeto) na pol, na hrbtni strani odreži malo lupine stran. Polovico položi v ožemalnik/stiskalnik za citruse z lupinastjo stranjo obrnjeno navzdol. S pritiskom bo sok z lahkoto stekel ven.
So I've been doing this wrong my entire life … it's all been a lie … feeling bamboozled … who am i pic.twitter.com/QZw8EbFYmj
— FREDDY (@FreddyAmazin) July 13, 2017
Ne pozabi na ta trik naslednjič, ko bo recept zahteval limonin sok!
Ne spreglej pa tudi, kako lahko ohraniš limone sveže vsaj en mesec!