fbpx

Tvoj podpis razkriva nekaj zelo pomembnega o tvoji osebnosti

In razkritje ti morda ne bo najbolj všeč!

Če se rada podpisuješ z “velikim zamahom”, s svojim podpisom razkrivaš nekaj ključnega o svoji osebnosti.

Izkazalo se je, da način, kako zapišemo svoje ime, razkriva precej več o nas, kot si si morda mislili. In ne, ne govorimo o obliki – ali so tvoje črke zaobljene ali namesto pikic in strešic delaš krogce in srčke – ampak o velikosti tvojega podpisa, ki je izjemno povezan s tvojimi osebnimi lastnostmi.

Morda te razkritje znanstvenikov z urugvajske univerze ne bo najbolj navdušilo.

Po preučevanju povezave med velikostjo podpisa in različnimi osebnimi karakteristikami je ekipa razkrila, da so tisti, ki se podpisujejo z velikimi črkami, ponavadi precej bolj dominantni.

Analizirali so skoraj 350 različnih podpisov, preden so jih primerjali z rezultati osebnostnih testov, ki so razkrili “pomembno povezavo med velikostjo podpisa in dominantnim položajem v družbi tako pri moških kot pri ženskah”.

Osebe, ki v družbi izstopajo, so običajno tudi rade v središču pozornosti, so opozorili raziskovalci in zaradi tega so posledično tudi “njihovi podpisi večji, kar si lahko razlagamo kot znak, da si želijo izstopati in zasedati osrednji položaj znotraj skupine”.

Najbolj zgovorno dejstvo pa je to, da imajo ženske z velikimi podpisi ponavadi še eno negativno lastnost: so precej narcisoidne. “Povezavo med narcisoidnostjo in velikostjo podpisa je bilo moč opaziti zgolj pri ženskem spolu,” so razkrili raziskovalci.