Uau! Kodranje las z likalnikom za lase še nikoli ni bilo tako preprosto

Kodralniki, likalniki in ostali pripomočki za oblikovanje las so čudoviti, ampak predstavljaj si, da bi lahko kozmetično omarico v kopalnici malo osvobodila prenatrpanosti in imela v njej le en pripomoček za oblikovanje namesto petih? No, to je zdaj dejansko možno. Vse, kar potrebuješ za dejanske kodre ali valovite lase (ter seveda ravnanje) je likalnik za lase. In seveda tudi pri tem, tako kot pri vseh stvareh v lepotnem svetu, le vaja dela mojstra.

Pri najnovejši metodi začneš pramen las ovijati pri lasišču okoli likalnika (tako kot bi to naredila pri kodralniku), nato pa ostanek pramena položiš med plošči likalnika.

Kaj potrebuješ:

  • izdelek za zaščito las pred toploto
  • glavnik/krtača
  • likalnik za lase
  • lak za lase (neobvezno)

1. korak: Razčeši lase in nanesi zaščito pred toploto

S krtačo ali glavnikom razčeši lase, da odstraniš morebitne vozle. Po celotnih laseh nanesi zaščito pred toploto. Ta korak je ključen, saj s tem lase zaščitiš pred kakršnimikoli poškodbami.

2. korak: Začni pri lasišču

Prvi koder začni delati s pramenom nekje na sredini ali spodnjem delu glave, da usvojiš tehniko. Likalnik položi ob koren las in ga na nek način tretiraj kot kodralnik. Srednji del pramena las ovij v smeri stran od obraza okoli likalnika, spodnji del pramena pa položi med plošči likalnika.

Tanjši pramen kot boš vzela, bolj bodo lasje skodrani in obratno.

3. korak: Likalnik počasi vleci proti konicam las

Plošči likalnika stisni skupaj in ga počasi vleci proti konicam pramena – kot da bi ravnala lase. Počasneje kot boš vlekla likalnik proti konicam, bolj kompaktni bodo kodri. Vsak pramen posebej lahko po koncu kodranja z likalnikom tudi s prsti zaviješ v smeri kodrov za boljšo obstojnost.

4. korak: Ponavljaj postopek in posprejaj z lakom za lase

Nadaljuj s kodranjem las, dokler niso vsi prameni skodrani. Po želji lahko vsak skodran pramen sproti posprejaš z lakom za boljšo obstojnost ali pa na koncu z njim posprejaš celotno pričesko.

Ne spreglej tudi recepta za DIY tretma za suhe in razcepljene konice iz le treh osnovnih sestavin ter kako se pozimi spopasti s statičnimi lasmi!