Učinkoviti triki, da bo voskanje bikinija manj boleče

Ko se prvič odpraviš na voskanje bikini predela, niti ne veš točno, kaj pričakovati. Nekatere kolegice, ki so že bile, pravijo da boli kot hudič, spet druge pa, da so komaj kaj čutile. Potem pa pride dan D – tvoje prvo voskanje.

Precej samozavestno se odpraviš v kozmetični salon in že po prvem potegu voska s kože bi najraje pobegnila z mize. Auč! V glavi se konstantno tolažiš in ponavljaš stavek, da je za lepoto pač treba potrpeti, vendar pa te po končani depilaciji kaj hitro prešine misel, da je bilo to prvič in zadnjič.

Imamo spodbudno novico zate – voskanje bikini predela je lahko precej manj boleče in na to lahko vplivaš kar sama tako, da se predhodno ustrezno pripraviš nanj.

1. Poskrbi, da so dlačice dovolj dolge.
Zelo pomembno je, da se na voskanje ne odpraviš s prekratkimi dlačicami. Najbolje je, da so dolge nekje pol centimetra oziroma toliko, kot je dolgo zrno riža. In nikar ne krajšaj dlačic doma, če misliš, da so predolge, saj se ti kaj hitro lahko zgodi, da jih skrajšaš preveč. Po potrebi bo to že naredila kozmetičarka sama.

2. Predhodno naredi piling in navlaži kožo.
Suhe dlačice in dehidrirana koža lahko povzročijo, da se dlačice med depilacijo odtrgajo (ne izpulijo). Za najbolj gladke in dolgotrajne rezultate morajo biti koža in dlačice zdrave in navlažene. Najbolje to narediš tako, da se vmes ne briješ, delaš redne pilinge in neguješ kožo z losjoni. Reden piling je resnično izjemno pomemben, poleg tega pa ga obvezno naredi tudi dan pred depilacijo.

3. Če imaš zelo nizek prag bolečine, potem pred depilacijo vzemi protibolečinsko tableto.
Če boš dve uri pred naročenim voskanjem vzela protibolečinsko tableto, kakršna je Ibuprofen, boš s tem zmanjšala vnetje kože ter bolečino.

4. Nekaj ur pred voskanjem se izogibaj uživanju kofeina.
Te zanima, zakaj? Kofein povečuje odziv živcev in pospeši srčni utrip.

5. Nanesi kremo za omrtvičenje.
Izdelki, ki vsebujejo sestavino ‘lidocaine’ (lidokain) so zelo koristni, saj začasno omrtvičijo območje in ublažijo bolečino.

6. Popij štamperle vodke.
Čeprav ne spodbujamo uživanja alkohola, pa bo malo vodke pregnalo skrbi (še zlasti, če je to tvoja prva depilacija) in nekoliko olajšalo bolečino.

Zdaj pa le še globoko zadihaj in se sprosti…