Umetnica ličenja razkrila, kako enostavno optično povečati ustnice

Lepotna skrivnost, ki jo umetniki ličenja uporabljajo že desetletja!

Nikol Johnson je umetnica ličenja, ki ima tudi svojo lepotno znamko NiKOL Cosmetics in profil na Youtubu, kjer deli svoje lepotne nasvete.

47-letnica že vse od svojih manekenskih let za optično bolj polne ustnice uporablja trik, ki je v Hollywoodu zelo priljubljen že več desetletij. Reče se mu “dvig ustnic” (“lip lift hack”) in deluje na vseh oblikah ustnic, tudi bolj tankih.

Kako lahko tudi sama ustvariš bolj polne ustnice? Zelo preprosto.

1. Na ustnicah najprej naredi piling (lahko s krpico, pilingom ali zobno ščetko). Nato nanje nanesi vlažilni balzam.
2. S pomočjo primerja za oči in ustnice prekrij naravno barvo ustnic. Pomagaš si lahko tudi s tekočim pudrom, saj je pomembno le, da so ustnice enake barve kot koža okoli njih.
3. Zdaj poišči svinčnik za ustnice, ki je čim bolj podoben naravni barvi tvojih ustnic.
4. Začni z občrtavanjem zgornje ustnice. Pomembno je, da začneš občrtavati v bližini kotička, vendar nekaj milimetrov navzgor, saj že s tem optično nekoliko privzdigneš zgornjo ustnico. Po liniji občrtaj eno stran ustnice skoraj do vrha (“cupid’s bow”) in postopek ponovi še na drugi strani zgornje ustnice.
5. Na tem mestu bi moral imeti na sredini zgornje ustnice nekaj milimetrov neobčrtane ustnice. Skupaj stisni zgornjo in spodnjo ustnico, da na zgornji ustnici dobiš ravno linijo. Na predelu “cupid’s bow” potegni vodoravno črto, da povežeš občrtano levo in desno stran ustnice. S svinčnikom malo zapolni zgornjo ustnico.
6. Zdaj občrtaj še spodnjo ustnico. Začni na eni strani pri kotičku, vendar nekaj milimetrov stran od kotička v liniji ustnic. Obrčtaj do sredine in ponovi na drugi strani. S črtalom malo zapolni ustnico.
7. Nanesi šminko in to je to.