Umetnost pakiranja: Najboljši nasveti, ko se odpravljaš na dopust

Ženske zelo rade na dopust vzamemo vsaj še enkrat več oblačil, kot jih dejansko potrebujemo (saj veš, za vsak slučaj!). To pa pogosto pomeni, da je kovček pretežak in moramo plačati za prekoračeno dovoljeno težo.

Da se to nikoli več ne bo ponovilo, upoštevaj spodnje nasvete…

Potem, ko izbereš kovček, vsa oblačila, dodatke in čevlje, ki si jih imela namen vzeti na dopust, razgrni na posteljo. Zdaj je na vrsti najtežji del: pol stvari pospravi nazaj v omaro. Strokovnjaki pakiranja pravijo, da v kovček vedno spakiraj stajlinge: dva zgornja dela za vsak spodnji del oblačila, oblačila v nevtralnih barvah, ki jih lahko poljubno kombiniraš in le dva ali tri pare čevljev (odvisno od tega, na kakšen dopust se odpravljaš).

Najtežje čevlje in oblačila, ki zavzemajo največ prostora (ali se rada mečkajo) pospravi na stran, saj jih boš oblekla za na letalo.

Nato zloži vse nogavice in pasove v čevlje, ki jih pospravi najprej v plastično vrečko nato pa na dno v kovček. Spodnje perilo in kopalke pospravi ločeno v vrečko. Zdaj pa je prišel zabavni del: rolanje oblačil! Najprej zavij v zvitke hlače in puloverje, tem naj sledijo oblačila iz lažjih materialov, kot so pletenine in bombaž. Ko ti ostanejo le še elegantna oblačila, začni z zlaganjem. Med delikatna oblačila polagaj papirnate brsiačke, ki bodo preprečile gubanje.

Kar pa se tiče kozmetike, pa jo pospravi v toaletne torbice, da preprečiš katastrofo v primeru, da se med prelaganjem kovčka kaj razlije.