Umetnost priprave dobre kave

Prva jutranja kava je tista, ki nas, ne glede na to, kako smo utrujeni, zbudi. Pitje kave je tudi ritual, ko si vzamemo čas zase ali pa, ko se družimo s prijatelji. Priprava popolnega vročega ali tudi hladnega napitka je umetnost. V soboto, 18 junija, smo v družbi bariste Sandija Juga v samem osrčju Ljubljane ustvarjali kave z različnimi motivi, ki bi brez dvoma lahko krasili galerije ali muzeje.

Sandi, kaj vse zmoreš? Je bilo vprašanje, ki smo ga na dogodku Umetnost dobre kave velikokrat slišali. Barista Sandi Jug nam je zaupal, da je »z nekaj spretnosti, potrpljenja in vaje ter seveda z dobrim kavnim aparatom vse mogoče. Od rožic, dreves, motivov različnih živali – ustvarjamo lahko vse do tja, kamor  nam seže domišljija.« In ravno domišljije ni manjkalo! Mimoidoči so z navdušenjem opazovali spretnosti Sandija in zmogljivosti La Specialite Arte novega kavnega avtomata De’Longhi. Za najbolj neučakane so tudi hostese poskrbele in pripravile odlično De’Longhi kavo. Dogodka so se udeležili tudi slovenski vplivneži, ki se vsakodnevno razvajajo z De’Longhi avtomatskim kavnim aparatom Dinamica Plus – Klara Leben, Luka Perne in Femme Fatale 2022 Hajdi Korošec Jazbinšek. Klara nam je zaupala, da najraje pije kavo z veliko spenjenega mleka, Hajdi si zjutraj privošči črno kavo, v popoldanskem času pa se najraje posladka z ledeno kavo. Odkar ima Luka Perne nov aparat za kavo Dinamica Plus, prisega na latte macchiato, ob tem pa je povedal, da se ob pitju De’Longhi kave počuti kot da bi bil v Trstu.

Kavni aparat za domače bariste

La Specialista Arte je nov kavni aparat italijanske znamke De’Longhi. Z njegovo pomočjo lahko zelo enostavno pripravimo različne kavne napitke, ki nas popeljejo v svet razvajanja brbončic in okušanja le najboljšega. Pohvali se lahko z vgrajenim mlinčkom z osmimi natančnimi nastavki, ki zagotavljajo popoln odmerek kave najboljše kakovosti. La Specialista Arte vas bo spremenil v baristo in tako boste postali pravi strokovnjaki na področju priprave dobre kave iz udobja doma. Ustvarjali boste lahko svoje najljubše recepte, od razkošnega italijanskega ekspresa do kremaste bele kave in penastega kapučina. Sam kavni aparat La Specialista Arte je lahko tudi modni dodatek, ki čudovito krasi vašo kuhinjo. S svojo eleganco in kompaktnostjo bo pristajal še tako majhnemu kotičku vaše kuhinje. Ob nakupu La Specialista Arte dobite tudi profesionalni set Barista, tako da bo eksperimentiranje z okusi in ekstrakti kave še enostavnejše ter bolj zabavno. Najboljša tehnologija pa vam bo pomagala prilagoditi najboljše rezultate do popolnosti.

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si