Umrla Amalija Knavs, mama Melanie Trump

Mati Melanie Trump je žal izgubila boj z boleznijo.

53-letna nekdanja prva dama je v torek zvečer, 9. januarja sporočila, da je njena mama Amalija Knavs umrla v starosti 78 let, potem ko je konec lanskega leta “hudo zbolela”.

“Z globoko žalostjo sporočam, da je umrla moja ljubljena mama Amalija,” je Melania zapisala na Twitterju/X-u.

“Amalija Knavs je bila močna ženska, ki se je vedno imela v sebi eleganco, toplino in dostojanstvo,” je nadaljevala. “Bila je popolnoma predana možu, hčerkama, vnuku in zetu. Neizmerno jo bomo pogrešali in še naprej spoštovali in ljubili njeno zapuščino.”

Decembra je Melanijin mož Donald Trump razkril, da njegove žene ni bilo na prazničnem slavju, saj je bila z mamo, ki je bila v bolnišnici.

“Melania – odlična prva dama, tako priljubljena, ljudje jo imajo radi – je zdaj v bolnišnici s svojo mamo. Njena mati, Amalija, je zelo bolna, a upam, da bo okrevala,” je povedal na novoletnem dogodku v Mar-a-Lagu, je poročal People.

“Vendar je zelo bolna, zato bi rad samo rekel ‘zdravo’ prvi dami – pravkar sva govorila, dol v Miamiju, odlična bolnišnica – in upam, da bosta v redu, vendar je hudo, zelo hudo. Verjetno pozna okoli 95% ljudi v tej sobi. Amaliji želimo le, da čim prej ozdravi,” je dodal.