Valentinov recept: Veganski truffli brez sladkorja

Posladkajta se z elegantno sladico!

Veganski truffli z okusom bele čokolade se ti bodo kar stopili v ustih. So izjemno kremasti, enostavni za izdelavo, bogatega okusa, brez rafiniranega sladkorja, brez glutena in narejeni iz le štirih sestavin. Popolni kot sladica za praznik zaljubljenev!

Veganski truffli brez sladkorja

Sestavine:

  • 120 g (1 skodelica) indijskih oreščkov, namočenih v hladni vodi čez noč ali vreli vodi 15 minut
  • 20 g kakavovega masla
  • 3 jedilne žlice javorjevega sirupa; po okusu (ali katerokoli drugo tekoče naravno sladilo)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • za dekoracijo: drobno sesekljane pistacije in zamrznjene-posušene maline
Valentinov recept: Veganski truffli brez sladkorja
(Rhian’s Recipes)

Priprava:

1. Odcedi oreščke in jih stresi v multipraktik z vsemi ostalimi sestavinami za truffle.
2. Zmiksaj do gladkega.
3. Poskusi in prilagodi okusu.
4. Zmes v multipraktiku ali posodi postavi v hladilnik za 2 uri, da se strdi – mora biti le toliko strjena, da jo lahko enostavno oblikuješ v kroglice.
5. V posodici zmešaj sesekljane pistacije in zamrznjene-posušene maline.
6. Vsako kroglico povaljaj v mešanici in položi na krožnik.
7. Truffle shranjuj v nepredušno zaprti posodi v hladilniku do 5 dni.

(Vir: Rhian’s Recipes)