Valentinov recept: Veganski truffli brez sladkorja
Posladkajta se z elegantno sladico!
Veganski truffli z okusom bele čokolade se ti bodo kar stopili v ustih. So izjemno kremasti, enostavni za izdelavo, bogatega okusa, brez rafiniranega sladkorja, brez glutena in narejeni iz le štirih sestavin. Popolni kot sladica za praznik zaljubljenev!
Veganski truffli brez sladkorja
Sestavine:
- 120 g (1 skodelica) indijskih oreščkov, namočenih v hladni vodi čez noč ali vreli vodi 15 minut
- 20 g kakavovega masla
- 3 jedilne žlice javorjevega sirupa; po okusu (ali katerokoli drugo tekoče naravno sladilo)
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- za dekoracijo: drobno sesekljane pistacije in zamrznjene-posušene maline
Priprava:
1. Odcedi oreščke in jih stresi v multipraktik z vsemi ostalimi sestavinami za truffle.
2. Zmiksaj do gladkega.
3. Poskusi in prilagodi okusu.
4. Zmes v multipraktiku ali posodi postavi v hladilnik za 2 uri, da se strdi – mora biti le toliko strjena, da jo lahko enostavno oblikuješ v kroglice.
5. V posodici zmešaj sesekljane pistacije in zamrznjene-posušene maline.
6. Vsako kroglico povaljaj v mešanici in položi na krožnik.
7. Truffle shranjuj v nepredušno zaprti posodi v hladilniku do 5 dni.
(Vir: Rhian’s Recipes)