Valentinov zajtrk

Bliža se Valentinovo, praznik zaljubljencev, ti pa še nimaš ne darila in niti ideje kaj bi mu sploh kupila? Ljubezen gre skozi želodec, pravijo in še kako prav imajo! Zato se ne obremenjuj z darilom in mu raje pripravi nekaj za pojest. Kaj praviš na Valentinov zajtrk? Okusna, sladka, srčkasta tortica iz pohanih šnit, mmmmmmm. Pa začnimo.

Srčkaste pohane šnite

Potrebuješ:

  • nekaj rezin kruha ali toasta
  • jajce
  • mleko (po želji)
  • malo masla ali olja za peko
  • dodatke: jagode (ali katero drugo njemu ljubo sadje), stopljena čokolada ali nutella, smetana, sladoled, kokos, kakav, cimet…

Priprava:
V skledi stepi jajce. Če boš uporabila mleko, ga 2 dcl nalij v drugo skledo. Vzemi rezine kruha in izreži srčke oz. si pomagaj z modelčki za piškote. Pristavi ponev na štedilnik na nižjo temperaturo in jo namasti z maslom ali oljem. Vzemi rezino kruha, jo na hitro potopi v mleko, nato v jajce in položi na vročo ponev. Ponovi tolikokrat, kolikor imaš rezin kruha.

Ko so srčki lepo zapečeni, zlato-rjave barve, jih prestavi na krožnik. Po želji jih lahko malo popivnaš s papirnato brisačko, ki vpije odvečno maščobo. Nato se začne sestavljanje.

Vzemi eno šnito, jo namaži z nutello, nanjo položi rezine jagod, nato dodaj malo smetane in zopet šnito, nutello, jagode, smetano,… postopek ponavljaš, dokler ne zmanjka sestavin.

Zaključiš s smetano, na katero potreseš malo cimeta, kokosa, kakava ali čokoladnih mrvic, kar ima tvoj dragi najraje. To je to!

Da pa ima zajtrk še slajši okus, mu ga neseš v posteljo. 😉