Vaša koža kliče po vlagi

Poletni čas je za mnoge najlepši čas v letu, a hkrati predstavlja poseben izziv za našo kožo. Sonce, slana voda in veter so glavni krivci, da naša koža poleti izgublja vlago in postane suha ter razdražena. Koža se zaradi visoke temperature in povečanega znojenja hitreje dehidrira, kar lahko vodi do neprijetnega občutka zategovanja, luščenja in povečane občutljivosti. Prav zato je pomembno, da v poletnih mesecih posvetimo posebno pozornost njeni vlažilni negi. 

Hialuronska kislina – čudežni vlažilec

Ko govorimo o vlažilcih, je hialuronska kislina ena izmed najbolj učinkovitih in priljubljenih sestavin. Hialuronska kislina je naravna snov, ki jo najdemo v naši koži in ima izjemno sposobnost zadrževanja vlage – lahko zadrži tudi do tisočkrat večjo količino vode od svoje teže. To pomeni, da je hialuronska kislina ključna za intenzivno hidracijo kože, saj pomaga, da je ta ves čas navlažena, napeta in sijoča. 

Prednosti uporabe hialuronske kisline

Hialuronska kislina je idealna za vse tipe kože, še posebej pa je koristna za suho in dehidrirano kožo.

Tukaj je nekaj glavnih prednosti uporabe hialuronske kisline:

Intenzivna hidracija: Hialuronska kislina globinsko vlaži kožo in jo napolni z vlago, kar pomaga preprečevati suhost in luščenje.

Napolni gubice in fine linije: Zaradi svoje sposobnosti zadrževanja vlage lahko hialuronska kislina napolni gubice in fine linije ter izboljša videz kože, kar omogoča bolj gladek in mladosten videz.

Lahka tekstura: Serumi s hialuronsko kislino imajo lahko in nemastno teksturo, kar omogoča hitro absorpcijo in udobno uporabo tudi za tiste z mastno ali mešano kožo.

Podlaga za ličila: Hialuronski serumi so odlična podlaga za ličila, saj ne puščajo mastnega občutka na koži in omogočajo enakomerno nanašanje ličil.

Serum s hialuronsko kislino je praktično nepogrešljiv del vaše lepotne rutine - Modna.si
Serum s hialuronsko kislino je praktično nepogrešljiv del vaše lepotne rutine (Foto: Siniša Kanižaj)

Predstavitev NANU super močnega dua

Pri NANU smo razvili poseben duo, ki bo vaši koži povrnil sijaj in jo zaščitil pred izsušitvijo – Hialuronski serum s peptidi in Intenzivni vlažilni fluid. Ta močan duo je zasnovan tako, da nudi intenzivno hidracijo in pomlajevalne učinke, ki jih vaša koža potrebuje.

Hialuronski serum s peptidi

NANU Hialuronski serum vsebuje tri vrste hialuronske kisline, ki zagotavljajo maksimalno vlaženje kože. Osnova seruma sta hidrolat smilja in nepozebnika, ki kožo odlično navlažita in napneta, brez občutka teže. Poleg hialuronske kisline serum vsebuje tudi peptide, ki skrbijo za prožnost kože, ožajo pore, gladijo kožo in izboljšajo njeno teksturo.

Peptidi – Sestavina visoko učinkovitih kozmetičnih izdelkov

Peptidi so kratke verige aminokislin, ki tvorijo gradnike strukturnih beljakovin. Delujejo kot ciljne molekule in študije kažejo, da zmanjšujejo drobne linije in gube ter pomagajo povečati čvrstost in elastičnost kože, s tem pa izboljšajo celoten videz kože. Peptidi so trenutno zelo “IN”, saj imajo lastnosti, ki so izjemno koristne za našo kožo in si jih nedvomno želimo v izdelku, ki je namenjen anti-age negi.

Glavne prednosti peptidov:

  • imajo naravno “tehnologijo” za povečanje vlažnosti kože,
  • izboljšajo elastičnost in teksturo kože,
  • zmanjšujejo poškodbe zaradi prostih radikalov,
  • imajo dokazane lastnosti obnavljanja kože,
  • enostavno prodirajo v kožo in spodbujajo celično aktivnost.
Preprost ritual, velik učinek - Modna.si
Preprost ritual, velik učinek (Foto: Siniša Kanižaj)

Kako uporabljati NANU super močan duo?

Za optimalne rezultate je potrebno Hialuronski serum s peptidi uporabiti po prvem koraku čiščenja ali toniranja kože, vendar pred emulzijami, kremami ali olji. Serum nanesite na čisto kožo in nežno vmasirajte, da se popolnoma vpije. Nato nadaljujte z Intenzivnim vlažilnim fluidom, ki bo koži zagotovil dodatno hidracijo in zaščito pred izgubo vlage. Priporočljivo je pred serumom nanesti na kožo hidrolat ali NANU poživljajoč tonik, za res maksimalno vlaženje kože.

S pravo lepotno rutino, bo vaša koža zasijala - Modna.si
S pravo lepotno rutino, bo vaša koža zasijala (Foto: Siniša Kanižaj)

Poletni čas je čudovit, vendar je tudi čas, ko naša koža potrebuje posebno pozornost in nego. S pravo izbiro vlažilcev, kot sta hialuronska kislina in peptidi, lahko poskrbimo, da bo naša koža tudi v najbolj vročih dneh ostala navlažena, prožna in mladostna. Odkrijte moč NANU super močnega dua in podarite svoji koži ljubezen, ki si jo zasluži.