Veganska bolognese omaka iz cvetače
Potrebuješ le 15 minut!
Ne le, da je veganska bolognese omaka iz cvetače zelo enostavna za pripravo, ampak je tudi izjemno zdrava! Namesto mletega mesa preprosto potrebuješ le glavo cvetače. Poleg tega, da je omaka 100% veganska, je tudi brezglutenska in nizkokalorična.
Veganska bolognese omaka iz cvetače
Sestavine:
- 1 manjša glava cvetače
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 jedilne žlice paradižnikove mezge
- 2 čajni žlički mešanice italijanskih začimb (bazilika, origano, rožmarin, timijan)
- 1 velika konzerva paradižnikov, narezanih
- 1 čajna žlička origana
- 1/2 skodelice sveže bazilike, sesekljane
- sol
- poper
Priprava:
1. Cvetačo razreži na manjše kose in je približno 1/4 zmiksaj v multipraktiku. Tekstura mora izgledati drobljiva. Postopoma dodajaj še preostalo cvetačo – nikar ne dodaj preveč naenkrat.
2. V večji ponvi segrej olje in prepraži čebulo – približno 3 minute. Dodaj česen in praži še dodatno minuto.
3. Vmešaj cvetačo in paradižnikovo mezgo in kuhaj 2 minuti. Nato dodaj narezane paradižnike in začimbe ter kuhaj 6 minut. Začini s soljo in poprom.
4. Postrezi s polnozrnatim/pirinimi špageti, riževimi rezanci ali makaroni iz rdeče leče.