Veganski recept: Koruzni muffini z javorjevim sirupom
Love and Lemons
Rožmarin in javorjev sirup data tem preprostim muffinom iz koruzne moke rahlo sladek in prijeten okus. Lahko jih uživaš samostojno ali pa zraven enolončnice, saj niso pretirano sladki.
Koruzni muffini z javorjevim sirupom
Sestavine (za 9-10 muffinov):
- 1 skodelica koruzne moke
- 1 skodelica pirine moke (ali navadne večnamenske moke)
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička soli
- 2 jedilni žlici drobno sesekljanega rožmarina
- 3/4 skodelice nesladkanega mandljevega mleka
- 1/2 skodelice javorjevega sirupa
- 1/2 skodelice kanolinega olja
- 1 čajna žlička jabolčnega kisa
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C.
2. V veliki skledi zmešaj vse suhe sestavine.
3. V manjši posodi stepi mokre sestavine.
4. Mokre sestavine vlij k suhim sestavinam in jih z leseno kuhalnico mešaj toliko časa, dokler se ne združijo.
5. Pekač za muffine namasti, nato pa modelčke napolni z maso do 3/4. Peci 18-20 minut.
6. Vzemi iz pečice, ohladi in postrezi.
(Vir: Love and Lemons)