Vegansko & brezglutensko: Kroglice iz pokovke na 4 načine

Te kroglice iz pokovke boš pripravila v vsega skupaj 10-ih minutah in bodo razveselile tako ljubitelje sladkega, slanega kot tudi pikantnega! Količine recepta lahko seveda podvojiš za še več kroglic in še več užitkov. Če jih boš postregla na zabavi za noč čarovnic, jih lahko malo bolj praznične narediš tako, da jih namesto na nabodala, položiš v skodelice za muffine.

Kroglice iz pokovke na 4 načine

Sestavine za osnovo:

  • 5 skodelic narejene pokovke (približno enako 1/4 skodelice posušene koruze)
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja (ne potrebuješ pri čokoladno-arašidovem prelivu)
  • 1 skodelica veganskih marshmallow penic
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke vanilije

Opcije za prelive:
Jabolčni:

  • 1/2 skodelice posušenih rezin jabolk, narezanih
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 jedilna žlica rjavega sladkorja

Pikanten:

  • 2 čajni žlički kajenskega popra
  • 1 čajna žlička paprike
  • 1 čajna žlička morske soli

Čokoladno-arašidov:

  • 3 jedilne žlice arašidovega masla
  • 3 jedilne žlice veganskih čokoladnih kapljic ali nasekljane čokolade

Klasičen:

  • 1/4 skodelice majhnih veganskih marshmallow penic
  • 1 čajna žlička morske soli

Priprava:

1. Pripravi vse sestavine za prelive po svoji izbiri.
2. Naredi pokovko, dodaj prelive, premešaj in pokrij, da zmes ostane topla.
3. V srednje veliki posodi na srednje močnem ognju segrej kokosovo olje. Če delaš čokoladno-arašidov preliv, namesto kokosovega olja segrej arašidovo maslo.
4. Odstavi in dodaj marshmallow penice, morsko sol in vanilijo, zopet postavi na štedilnik in konstantno mešaj (približno pet minut). Odstavi s štedilnika.
5. Lepljivo zmes prelij preko pokovke. Roke si malo namasti s kokosovim oljem in pokovko dobro premešaj z rokami.
6. Z rokami oblikuj kroglice. Morda boš morala malo počakati, da se nekoliko ohladijo.
7. Postavljaj jih na pekač obložen s peki papirjem in počakaj, da se popolnoma ohladijo. Po želji lahko vanje vstaviš nabodala ali paličice od sladoleda.