Vegansko in brezglutensko: Pečeni ovseni kosmiči z banano

Zdrav in slasten zajtrk, ki ga lahko pripraviš vnaprej!

Pečeni ovseni kosmiči s kokosom in banano (ali katerimkoli sadjem) so polni vlaknin in kalija, zaradi česar so odličen in zdrav zajtrk, ki je veganski in brezglutenski, sladkobo pa mu daje zrela banana.

Pečeni ovseni kosmiči z banano

Sestavine:

  • 1 jedilna žlica mletega lanenega semena
  • 3 jedilne žlice tople vode
  • 1 skodelice brezglutenskih ovsenih kosmičev
  • 2 jedilni žlici suhega in nastrganega kokosa
  • 1/4 čajne žličke cimeta v prahu
  • 1/8 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 skodelica kokosovega mleka (ne iz pločevinke)
  • 1/3 skodelice bananinega pireja (približno ena srednje velika banana)
  • 1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C. Namasti tri ramekin posodice.
2. V srednje veliki skledi z metlico zmešaj mleto leneno seme in vodo. Pusti počivati 5 minut.
3. V manjši skledi zmešaj ovsene kosmiče, kokos, cimet, muškatni orešček in pecilni prašek.
4. V skledo z lanenim semenom z metlico vmešaj kokosovo mleko, bananin pire in vanilijev ekstrakt.
5. Suhe sestavine stresi k mokrim in dobro premešaj. Zmes razdeli v tri ramekine. Po želji dodaj na vrh bananine rezine.
6. Peci 20 minut oziroma dokler ovseni kosmiči ne postanejo puhasti. Postrezi takoj ali ohlajene shrani v hladilnik in jih zjutraj le na hitro pogrej v mikrovalovni pečici.

Vegansko in brezglutensko: Pečeni ovseni kosmiči z banano
(Bakerita)