Vegi recept: Pečeni zelenjavni medaljoni
Primerni tudi za zamrznitev!
Bi nekaj prigriznila? Brezmesni kurkumini medaljoni s hrustljavo zapečeno skorjico in sočno sredico so idealni za malico, lahko pa jih s solato ješ tudi za lahko kosilo ali večerjo. Za pripravo ne potrebuješ nobenega sira, ampak le raznoliko zelenjavo. Najbolj primerni so brokoli, cvetača in korenje, saj vsebujejo nizko vsebnost vode in po miksanju v multipraktiku ohranijo teksturo.
Pečeni zelenjavni medaljoni
Sestavine:
- 2 skodelici cvetače
- 2 skodelici brokolija
- 1 skodelica korenja, grobo narezanega
- 1 čajna žlička česna, zmečkanega
- 1/2 čajne žličke kurkume v prahu
- 1/4 čajne žličke morske soli
- 1/4 čajne žličke popra
- 1/2 skodelice mandljeve moke
- 1 veliko jajce
Priprava:
1. Pečico predhodno segrej na 200°C, pekač pa obloži s peki papirjem.
2. V multipraktiku na drobno zmiksaj brokoli, cvetačo, korenje, česen, kurkumo, sol in poper.
3. Nato masi dodaj mandljevo moko in jajce in zmiksaj le toliko, da nastane testo.
4. Z žlico zajemi testo in ga z rokama oblikuj v manjše diske. Medaljone polagaj na peki papir.
5. Peci 25 minut, vendar jih po 15-ih minutah obrni.
6. Postrezi z omako (in prilogo) po želji.